ZBCG: Kurti sprovodi teror, likvidacija Srba je rezultat dogovora

"Međunarodna zajednica ne smije više da toleriše i podržava Kurtijev prištinski režim koji odbija da se primijeni ono što je dogovoreno", rekli su iz koalicije "Za budućnost Crne Gore"

33132 pregleda 158 reakcija 143 komentar(a)
Predstavnici koalicije ZBCG, Foto: Luka Zeković
Predstavnici koalicije ZBCG, Foto: Luka Zeković

Koalicija "Za budućnost Crne Gore" poručila je da se mora zaustaviti "teror" kosovskog premijera Aljbina Kurtija, ako se želi mir na Kosovu.

Rekli su da ta koalicija, kao "autenični politički predstavnik srpskog naroda u Crnoj Gori", čvrsto stoji uz svoje sunarodnike na Kosovu.

Izrazili su saučešće porodicama trojici ubijenih Srba, kao i porodici stradalog policajca albanske nacionalnosti.

"Ukoliko želimo mir na Kosovu i Metohiji, Kurtijev teror mora prestati. On se mora zaustaviti i zbog Srba i zbog Albanaca koji žive na Kosovu i Metohiji. Međunarodna zajednica ne smije više da toleriše i podržava Kurtijev prištinski režim koji odbija da se primijeni ono što je dogovoreno", navodi se u saopštenju.

Rekli su da je jučerašnji dan bio "jedan od najtežih" za Srbe u ovom vijeku.

"Kroz samo nekoliko sati, na Kosovu i Metohiji ugašena su četiri života. Četiri porodice su ostale bez očeva, braće, stričeva, ujaka... Nakon što je Aljbin Kurti nastavio sa svojim brutalnim terorom nad Srbima na sjeveru Kosova i Metohije, poslije bezbroj poziva da se vrati za pregovarački sto i počne sa implementacijom onoga što je definisano Briselskim sporazumom, prije svega stvaranjem Zajednice srpskih opština, desilo se upravo ono na šta je upozoravano u proteklom periodu", dodaju iz ZBCG.

Kazali su da njih, kao političke predstavnike srpskog naroda u Crnoj Gori, najviše zabrinjava "činjenica da sve upućuje na to da je najnoviji oružani sukob i likvidacija Srba bila rezultat nečijeg dogovora".

"Tome svjedoči i organizovana akcija dezinformisanja od strane medija iz Prištine, koji su na sve načine htjeli da dešavanja u manastiru Banjska prikažu kao svojevrsnu agresiju Republike Srbije", rekli su iz ZBCG.

Bonus video: