Zirojević: Nevjerovatno da odgovorni za smrt bebe u nikšićkoj bolnici ćute kao da je sve u redu

"Slučajni ministar zdravlja Šćekić očigledno nema kad da se pozabavi ovim pitanjem, s obzirom da je u njegovom fokusu, kao ministra zdravlja, trenutno popis stanovništva i rasprava sa predsjednikom Albanske alternative"

9535 pregleda 27 reakcija 28 komentar(a)
Zirojević, Foto: SD
Zirojević, Foto: SD

Nikšićka i crnogorska javnost jutros su šokirane viješću da je, u Opštoj bolnici Nikšić, preminula beba stara dva dana, kazao je poslanik Socijaldemokrata (SD) u Skupštini Nikola Zirojević.

On je istakao da je nevjerovatna činjenica da odgovorni za ovu situaciju ćute kao da je sve u redu, sa izuzetkom direktorice bolnice koja se oglasila, kako je on rekao, šturom, potpuno bezosjećajnom izjavom u kojoj se nije udostojila ni da izrazi žaljenje zbog tragičnog događaja.

"Slučajni ministar zdravlja Šćekić očigledno nema kad da se pozabavi ovim pitanjem, s obzirom da je u njegovom fokusu, kao ministra zdravlja, trenutno popis stanovništva i rasprava sa predsjednikom Albanske alternative", poručio je Zirojević.

"Odgovornost za ovu tragediju, po uzoru na ostale kolege u Vladi, očigledno nema, a nažalost, izgleda, ni trunku saosjećanja prema roditeljima koji su izgubili svoje tek rođeno dijete", dodao je on.

Naglasio je da ovo nije prvi put da javašluk u nikšićkoj bolnici, "započet dolaskom bivšeg direktora Mitrovića, očigledno nastavljen imenovanjem nove direktorice Milatović Perović, ugrožava živote pacijenata u toj ustanovi."

"Prisjetimo se da je u toj bolnici pacijentu greškom data krv, nakon čega je hitno prebačen u KCCG, da je porodilja braunilu nosila pet mjeseci u veni, nakon čega joj je ista uklonjena hirurškim putem, da je pacijent završio u hipoglikemijskoj komi nakon što mu je insulin dat običnim, umjesto adekvatnim špricem", istakao je Zirojević.

On je kazao da je sve ovo posljedica neadekvatnog upravljanja zdravstvenom ustanovom onih koji misle da je Opšta bolnica Nikšić samo jedna od ustanova, poput CEDIS-a, Solara, Rudnika uglja, Pošte, gdje će uhljebiti svoje nestručne partijske kadrove.

Zirojević je poručio da je krajnje vrijeme "da se osvijeste jer je već postalo prekasno, s obzirom da je jedan mladi život ugašen, a ko zna koliko njih u proteklom periodu ozbiljno ugroženo."

"Kako sam u saznanju da se okolnosti tragičnog događaja na razne načine pokušavaju zataškati, ovim putem nadležnima poručujem da im na pamet ne pada da to čine i da u tome istraju, jer ćemo na istini i odgovornosti insistirati do kraja. Što se odgovornih u hijerarhijskom lancu tiče, najmanje što bi mogli učiniti načelnik odjeljenja, direktorica bolnice i ministar zdravlja bi bilo da podnesu ostavke na funkcije koje obavljaju, a što se direktno odgovornih za smrt novorođenčeta tiče, oni moraju odgovarati u skladu sa zakonom", zaključio je Zirojević.

Bonus video: