Demokrate: Huterova ruka bila ukrašena zlatnim novčićima dok je bio v.d. direktora Turističke organizacije Cetinje

"Saopštenja skaj DPS su se pretvorila u dječije priče za laku noć. Gospodin Huter kaže vjerovali ili ne i evo ne vjerujemo. Ni mi ni građani ni Vama ni Vašim partijskim kolegama ne vjerujemo ništa zato što sve što ste govorili ovih 30 godina su notorne laži u cilju ličnog bogaćenja i podjele naroda"

5176 pregleda 18 komentar(a)
Sa jedne od konvencija Demokrata (Ilustracija), Foto: Demokratska Crna Gora
Sa jedne od konvencija Demokrata (Ilustracija), Foto: Demokratska Crna Gora

Demokratska Crna Gora saopštila je danas da je ruka poslanika Demokratske partije socijalista (DPS) Oskara Hutera dok je bio vršilac dužnosti (v.d.) direktora Turističke organizacije Cetinje bila ukrašena zlatnim novčićima.

Oni su reagovali na saopštenje Hutera u kome je on između ostalog pozvao nadležne organe i nevladin sektor da reaguju na brutalnu zloupotrebu državnih resursa.

"Saopštenja skaj DPS su se pretvorila u dječije priče za laku noć. Gospodin Huter kaže vjerovali ili ne i evo ne vjerujemo. Ni mi ni građani ni Vama ni Vašim partijskim kolegama ne vjerujemo ništa zato što sve što ste govorili ovih 30 godina su notorne laži u cilju ličnog bogaćenja i podjele naroda. Da bi razbistrili situaciju i razoružali Vas argumentima, kao što je to naš običaj, dopustite da Vas podsjetimo na nekoliko ključnih činjenica. Zar nije fascinantno, gospodine Huter, da u samo tri mjeseca, dok ste bili u fotelji VD direktora Turističke organizacije Cetinja, Vaša je ruka bila ukrašena zlatnim novčićima - ukupno 21.984 eura, da budemo precizni", ističe se u saopštenju Demokrata.

Iz te partije su dodali da u svijetu gdje većina ljudi mukotrpno radi za svaki cent, sposobnost Hutera da privuče bogatstvo za tako kratko vrijeme je začuđujuća.

"Možda bi samo neki odabrani članovi DPS-a mogli ponoviti tako dobar trik. A dok ste Vi vješto izvodili svoj euro magični šou, EPCG je, suprotno evropskim trendovima, kada su sve evropske elektroenergetske kompanije bilježile gubitke u stotinama miliona eura, ostvarila profit od nevjerovatnih 100 miliona eura. I to, zamislite, bez opterećenja džepova građana većim računima za struju. Istovremeno, Cetinje je pod vođstvom DPS-a tonulo dublje i dublje, sve dok nije zaglavilo u dugu od 40 miliona eura. U krajnjem, možemo ovdje satima polemisati o otkrićima Vaših nepočinstava. No, građani su već donijeli svoj sud. Ovaj put ćemo Vas poštedjeti produžene tirade, ali ne zaboravite: istina je uvijek pred očima onih koji znaju gledati", piše u saopštenju Demokrata.

Bonus video: