Abazović: Pronađena oprema za koju se sumnja da je ukradena sa Ćilipa tokom napada na Dubrovnik

"Oprema sa Ćilipa pronađena i evidentirana - završila u Tužilaštvu", poručio je premijer

53170 pregleda 210 reakcija 107 komentar(a)
Abazović, Foto: Boris Pejović
Abazović, Foto: Boris Pejović

Predsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović saopštio je danas da je zahvaljujući rukovodstvu Aerodroma Crne Gore, prilikom popisa imovine te državne kompanije, pronađena i evidentirana oprema za koju se sumnja da je ukradena sa Aerodroma Ćilipi, tokom napada na Dubrovnik 1991-1992.

"Oprema sa Ćilipa pronađena i evidentirana - završila u Tužilaštvu. Nakon 30 godina, zahvaljujući rukovodstvu Aerodroma Crne Gore, prilikom popisa imovine ove državne kompanije, pronađena je i evidentirana oprema za koju se sumnja da je ukradena sa Aerodroma Ćilipi, tokom napada na Dubrovnik 1991-1992, najsramnije stranice crnogorske istorije koju je ispisalo tadašnje rukovodstvo", napisao je Abazović na Fejsbuku.

On je dodao da za razliku od prethodnih Vlada, ova ne bježi od prošlosti već se sa njom suočava kako buduće generacije iste greške ne bi ponavljale.

"Vodimo transparetnu politiku, ispravljamo brojne nepravde i učimo važne istorijske lekcije. O svemu ovome danas je obaviješteno nadležno tužilaštvo, a Ministarstvo vanjskih poslova će o istom zvaničnim putem upoznati i kolege iz Hrvatske", poručio je abazović.

On je naveo da se zahvaljuje rukovodstvu Aerodroma Crne Gore, na čelu sa predsjednikom Odbora direktora Eldinom Dobardžićem, izvršnim direktorom Vladanom Draškovićem i njegovim zamjenikom Petrom Radulovićem, na kako je kazao posvećenom i odgovornom radu.

"Za razliku od prethodnika, ova Vlada Crnu Goru vodi pravim putem", poručio je Abazović.

Bonus video: