Laković: Otvoreno sam podržavao politiku PES-a i ranije, manipulacija Milatovića smišljena i zlonamjerna

Laković je napisao kako su predsjedniku poznate činjenice oko njegovog angažmana kao nezavisnog poslanika na listi PES-a i da uprkos tome iznosi ovakav stav

18617 pregleda 40 reakcija 40 komentar(a)
Foto: Screenshot/Youtube/Aplus
Foto: Screenshot/Youtube/Aplus

Poslanik Pokreta Evropa sad (PES) Miodrag Laković izrazio je nezadovoljstvo što je zamjenik predsjednika te stranke i šef države Jakov Milatović saopštio da se priklonio toj partiji kada je već bilo izvjesno da će postati najjača politička snaga u Crnoj Gori, navodeći da je savjetima pomagao u vezi resora bezbjednosti od samog početka.

"U intervjuu koji je danas objavljen u Vijestima predsjednik Jakov Milatović me je pomenuo u negativnom kontekstu, koristeći rječnik nedostojan kako funkcije koju pokriva, tako i pristojne kolegijalne komunikacije," napisao je Laković na društvenoj mreži X.

Milatović je juče rekao kako nema potrebe da mu kao utemeljivaču PES-a neko tumači očekivanja pristalica, odgovarajući time na pitanje da li će pomoći PES-u da sastavi vladu, kao što je to ranije rekao Laković.

"...Najmanje je potrebno da mi bilo ko drugi tumači očekivanja naših pristalica. Posebno to ne treba da rade ljudi koji su se Pokretu priklonili (pritom, ne znam da li i formalno) kada je već bilo izvjesno da će postati najjača politička snaga u Crnoj Gori...," rekao je Milatović između ostalog.

U vezi sa tim Laković je napisao kako su predsjedniku poznate činjenice oko njegovog angažmana kao nezavisnog poslanika na listi PES-a i da uprkos tome iznosi ovakav stav.

"Ovo predstavlja predsjednikovu smišljenu i zlonamjernu manipulaciju iz najmanje tri razloga:predsjedniku je poznato da sam sa osnivačima PES i prije osnivanja Pokreta imao korektnu i dobronamjernu komunikaciju pokušavajući da im pomognem, u skladu sa svojim skromnim mogućnostima, kad je u pitanju problematika bezbjednosti; takođe je predsjedniku poznato da sam prilikom lokalnih, predsjedničkih i parlamentarnih izbora otvoreno podržavao politiku PES-a, ne zbog bilo koga pojedinačno, nego zbog vjere i nade da će mladi, progresivni i nekonvencionalni političari da donesu novu vrijednost na političku scenu i nepokolebljivo pokrenu procese koji se tiču ekonomije, vladavine prava i EU integracija," naveo je Laković.

Tvrdi da je Milatoviću "jasna i činjenica da je u dogovoru sa nosiocem liste M. Spajićem pristao da učestvuje na listi da bi dao doprinos u praćenju rada i razvoja sektora bezbjednosti".

"A da sam se tom prilikom, kao i prilikom osnivanja Pokreta, istom zahvalio na ponudi da se politički angažujem kroz članstvo i učešće u partijskim strukturama PES-a, uz obrazloženje da me jedino zanima da pomognem u razvoju sektora bezbjednosti, te da nikad nisam bio i ne namjeravam biti član neke političke partije," naveo je Laković, koji je ranije bio savjetnik premijera Dritana Abazovića.

Sve ovo, zaključio je na mreži X, je jako dobro poznato predsjedniku.

"Naročito zato što smo sve navedene činjenice komentarisali na sastanku koji smo, na njegov poziv, on i ja imali 14.06. u zgradi Predsjedništva, pa stoga i čudi potreba da iste interpretira na netačan i zlonamjeran način," naveo je Laković.

Bonus video: