DPS Šavnik: Funkcioneri DCG i UCG, na mrežama se stavili na raaspolaganje "srpskoj vojsci", huškaju na rat na Kosovu

"Tražimo od organa Demokratske Crne Gore i Ujedinjene Crne Gore da se odrede prema ovakvom postupku Božovića i Lukovca, i činjenici da u redovima imaju visokopozicionirane ratne huškače koji ne prezaju da svoje šovinističke stavove iznose javno"

11054 pregleda 92 reakcija 19 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS

Opštinskog odbora Demokratska partije socijalista (DPS) Šavnik saopštio je da je da kandidat Demokratske Crne Gore na lokalnim izborima u Šavniku, Milenko Božović i odbornički kandidat Ujedinjene Crne Gore, Mrkoje Lukovac, pozivaju na nemire na Kosovu.

DPS Šavnik je saopštio da su se Božović i Lukovac objavama na društvenih mreža "stavili na raspolaganje 'srpskoj vojsci' u 'odbrani Kosova'".

"Ovakvim stavovima oni su pokazali da su propagatori sukoba, koji pozivaju na nemire u susjednoj državi i spremni su da u njima učestvuju. Tražimo od organa Demokratske Crne Gore i Ujedinjene Crne Gore da se odrede prema ovakvom postupku Božovića i Lukovca, i činjenici da u redovima imaju visokopozicionirane ratne huškače koji ne prezaju da svoje šovinističke stavove iznose javno", navodi se u saopštenju DPS Šavnik.

Dodaju i da "ovakvo skandalozno ponašanje dolazi od funkcionera onih partija koje pretenduju da budu dio 'evropske vlade'".

"Svakako, pozivanje na oružani sukob u susjednoj državi i otvoreno podstrekivanje na rat, je sve suprotno od 'evropskih vrijednosti', i predstavlja najgori nacionalizam i šovinizam", navodi se u saopštenju DPS Žabljak.

Bonus video: