Milatović sa Betelom: Crna Gora kao kandidat najdalje odmakla u pregovorima, može biti uspješna priča EU

"Vjerujem u snažnu podršku Luksemburga u tom pravcu", saopštio je Milatović

3577 pregleda 4 komentar(a)
Milatović i Betel, Foto: Služba za informisanje Predsjednika Crne Gore
Milatović i Betel, Foto: Služba za informisanje Predsjednika Crne Gore

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović kazao je da Crna Gora, kao zemlja kandidat koja je najdalje odmakla u pregovorima, može biti uspješna priča proširenja Evropske unije (EU), saopšteno je iz Službe za informisanje Predsjednika.

On je to kazao na sastanku sa predsjednikom Vlade Luksemburga Gzavjeom Betelom prilikom posjete toj zemlji i dodao i da to bio "pozitivan signal zemljama regiona da je proces integracija i dalje živ".

Milatović je tom prilikom izjavio, kako se navodi u saopštenju, da vjeruje u snažnu podršku Luksemburga u tom pravcu.

"U nastavku posjete Luksemburgu predsjednik Crne Gore Jakov Milatović sastao se sa predsjednikom Vlade te zemlje Gzavijeom Betelom, upriličen je sastanak delegacija dvije države a zatim i svečani ručak u čast Predsjednika i prve dame Milene Milatović", stoji u saopštenju.

Sa sastanka
Sa sastankafoto: Služba za informisanje Predsjednika Crne Gore

Visoki zvaničnici su, kako je saopšteno, ocijenili da dobri i prijateljski odnosi dvije države treba da se dodatno unaprijede jačanjem političke podrške Luksemburga ubrzanju evropskog puta Crne Gore.

Sa sastanka
Sa sastankafoto: Služba za informisanje Predsjednika Crne Gore

"On je zahvalio premijeru Betelu na doprinosu Luksemburga u okviru Fonda za ubrzani razvoj Crne Gore koji je uspostavljen upravo sa namjerom ubrzanja EU integracija zemlje", navodi se u saopštenju.

Sa sastanka
Sa sastankafoto: Služba za informisanje Predsjednika Crne Gore

Kako se u saopštenju dodaje, Milatović je kazao da dvije zemlje jačaju saradnju i kroz savezništvo u okviru NATO saveza istakao da Crna Gora ostaje kredibilan partner i odgovoran saveznik.

"Tema razgovora bila je i snaženje ekonomske saradnje kroz veće prisustvo luksemburških investicija u našoj zemlji u oblastima energetike, turizma i bankarstva. Predsjednik Milatović je pozdravio prisustvo luksemburške IT kompanije Artec3D u Crnoj Gori i kazao da očekuje da će u narednom periodu naša zemlja privući još uspješnih firmi iz Luksemburga", saopšteno je iz Službe za informisanje Predsjednika Crne Gore.

Bonus video: