Cetinje: Odbornici Nikčević i Popivoda istupili iz kluba „SDP i građani“, Đurašković kaže da je vlast stabilna

"Smatram da je najispravnije i najpoštenije da se mandat vrati građanima i da se ide na nove izbore", rekao je Popivoda

23136 pregleda 18 komentar(a)
Popivoda, Foto: SDP
Popivoda, Foto: SDP

Odbornici Ivan Popivoda i Draško Nikčević istupili su iz odborničkog kluba "SDP i građani" na današnjoj sjednici Skupštine Prijestonice i nastupaće kao samostalni odbornici, prenosi Cetinjski list.

Nikčević
Nikčevićfoto: Facebook/SDP i Građani - Svim srcem za Cetinje

"Vrijednosti i principi, zbog kojih sam se priključio izbornoj listi SDP i građani - Svim srcem za Cetinje i zbog kojih sam podržao i podržavao ovu i na ovakav način formiranu vlast, već neko vrijeme se relativizuju, zanemaruju i gotovo gube, a kako je pređena i crvena linija ličnog, a i političkog dostojanstva, ova i ovako formirana vlast nema niti može imati više moju podršku. Odborničku funkciju ću nastaviti da obavljam kao nezavisni odbornik“, rekao je Popovida za Radio Cetinje.

"Mišljenja sam da je ova i ovako formirana vlast dostigla svoj maksimum i zenit još prije šest, sedam mjeseci i da nakon toga ima tendenciju regresije i dekadencije, samim tim smatram da je najispravnije i najpoštenije da se mandat vrati građanima i da se ide na nove izbore", dodao je.

Đurašković: Vlast stabilna

Gradonačelnik Cetinja Nikola Đurašković kazao je da je gradska vlast stabilna.

"Ukoliko neko vjeruje da gradska vlast nema adekvatnu podršku, može u svakom trenutku inicirati pitanje povjerenja, ali sam uvjeren da je podrška stabilna i da su odbornicima na prvom mjestu rezultati ove vlasti, pa tek onda politika", kazao je on za Radio Cetinje.

Nikola Đurašković
foto: Prijestonica Cetinje

Na pitanje da li odluka dva odbornika sa liste „SDP i građani“ može dovesti do krize lokalne vlasti i eventualnih izbora, Đurašković je kazao da je gradska vlast stabilna i da se započinju brojni novi projekti, prenosi Cetinjski list.

"Čeka nas izazovan investiocioni kraj godine i posebno značajni projekti u narednoj godini poput početka gradnje nove sportske dvorane, početak rekonstrukcije parkova, raspisivanje tendera za hotel Lokanda i tako redom“, dodao je.

On je kolegama Popivodi i Nikčeviću poželio „sve najbolje u budućem političkom radu, duboko poštujući pravo na različita misljenja.“

Bonus video: