Terziću novi v.d. mandat, bivša direktorica Monstata ponovo smijenjena

Vlada na današnjoj sjednici razmotrila više kadrovskih pitanja

8909 pregleda 6 komentar(a)
Terzić, Foto: Boris Pejović
Terzić, Foto: Boris Pejović

Vlada je na današnjoj sjednici, kojom je predsjedavao premijer Dritan Abazović, razmotrila više kadrovskih pitanja.

Nikola Terzić je izabran za novi v.d. mandat na čelu Uprave policije.

Donijeto je i rješenje o razrješenju Gordane Radojević sa dužnosti direktorice Uprave za statistiku (Monstat). Upravni sud poništio je prošlog mjeseca rješenje Vlade iz septembra 2021. kojim je Radojević smijenjena sa te funkcije.

Vlada je smijenila kompletan Savjet Agencije za civilno vazduhoplovstvo - predsjednika Dženana Kolića, te članove: Ćamila Kujevića, Radoja Karadžića, Dejana Stojanovića i Maju Nišavić.

Nebojša Dragojević razriješen je iz Upravnog odbora Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva, čiji je bio član.

Tihomir Bogavac imenovan je za državnog sekretara u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Mirko Kovačević postavljen je za sekretara Ministarstva unutrašnjih poslova.

Aleksandra Mugoša izabrana je za vršiteljku dužnosti generalne direktorice Direktorata za naučnoistraživačku djelatnost u Ministarstvu nauke i tehnološkog razvoja.

Razriješen je i član Upravnog odbora Centra za alternativno rješavanje sporova Rifat Erović, dok je za člana tog tijela imenovan Boško Bašović.

Gordana Bajić i Zoran Ćetković imenovali su za predstavnike Crne Gore na Međunarodnoj konferenciji za zakonsku metrologiju, a Bajić je imenovana i za predstavnicu Crne Gore u Međunarodnom komitetu za zakonsku metrologiju.

Valerija Saveljić razriješena je dužnosti izvršne direktorice preduzeća "Project Consulting". Ona je prošle sedmice imenovana za izvršnu direktoricu kompanije "EPCG - Solar gradnja".

Bonus video: