Abazović sa ambasadorom Bangladeša: Radujemo se budućoj saradnji

Premijer Crne Gore kazao da vidi veliku šansu za ostvarivanje bogate trgovinske razmjene, uvoza i izvoza roba i usluga sa azijskom zemljom

1469 pregleda 1 komentar(a)
Abazović i Ahsana, Foto: Vlada Crne Gore
Abazović i Ahsana, Foto: Vlada Crne Gore

Bangladeš, kao zemlja od 170 miliona stanovnika, otvoren je za trgovačku i drugu saradnju sa Crnom Gorom, naročito u oblasti medicine, farmacije i ICT-ja, zaključeno je na sastanku premijera Dritana Abazovića i ambasadora te zemlje Shameema Ahsana.

Abazović je, kako je saopšteno iz njegovog kabineta, primio u oproštajnu posjetu Ahsana koji je, kako se navodi, istakao da je "ponosan" na istorijske veze koje njegova zemlja ima sa Crnom Gorom.

Dritan Abazović
foto: Vlada Crne Gore

"Budući da je Crna Gora kao dio tadašnje Jugoslavije bila među prvim zemljama koje su priznale nezavisnost Bangladeša 1971. godine", dodao je ambasador Bangladeša.

Abazović je istakao da se raduje budućoj saradnji i kazao da vidi veliku šansu za ostvarivanje bogate trgovinske razmjene, uvoza i izvoza roba i usluga sa ovom azijskom zemljom.

"Crna Gora je veoma otvoreno tržište rada i kod nas su dobrodošli svi koji žele da rade i da doprinesu Crnoj Gori", naglasio je Abazović.

Bonus video: