Ustavni odbor nije imao nijednu sjednicu od decembra

Najviše sjednica imao je Zakonodavni odbor, koji vodi Marta Šćepanović. Taj odbor zasjedao je 27 puta
2 komentar(a)
Miodrag Vuković, Foto: Luka Zeković
Miodrag Vuković, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 24.08.2017. 15:02h

Za nešto više od sedam mjeseci, od 14 skupštinskih odbora najviše sjednica imao je Zakonodavni dok Ustavni odbor nije zasjedao nijednom.

Prema izvještaju objavljenom na sajtu Skupštine, Ustavni odbor, na čijem je čelu poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) Miodrag Vuković se do sada nije sastajao, dok je najviše sjednica imao Zakonodavni odbor, koji vodi Marta Šćepanović. Taj odbor zasjedao je 27 puta.

Članovi odbora izabrani su na konstitutivnoj sjednici parlamenta u decembra

Odbor za ekonomiju, finansije i budžet, koji je vodio poslanik Socijaldemokrata (SD) Vujica Lazović, imao je 23 sjednice. Lazović je, u međuvremenu, imenovan za ambasadora u Sloveniji, zbog čega je odbor nedavno preuzeo Predrag Sekulić (DPS).

Petnaest sjednica imao je Odbor za politički sistem, pravosuđe i upravu, kojim predsjedava Željko Aprcović iz DPS.

Po 13 sjednica imali su Administrativni i Odbor za međunarodne odnose i iseljenike kojim predsjedavaju DPS-ovi Luiđ Škrelja i Andrija Nikolić.

Jedanaest puta se sastajao Odbor za zdravstvo, rad i socijalno staranje, koji vodi Miodrag Radunović (DPS).

Odbor za bezbjednost i odbranu i Odbor za ljudska prava i slobode, koji vode Obrad Mišo Stanišić i Halil Duković, imali su po 10 zasjedanja. Po sjednicu manje imali su Odbor za evropske integracije, koji vodi poslanik Hrvatske građanske inicijative (HGI) Adrijan Vuksanović, i Odbor za turizam, poljoprivredu, ekologiju i prostorno planiranje, koji vodi Petar Ivanović iz DPS.

Osam sjednica imao je Odbor za rodnu ravnopravnost, kojim predsjedava Nada Drobnjak (DPS). Sedam je imao Odbor za prosvjetu, nauku, kulturu i sport. Odbor je prvo vodio Pavle Goranović, ali ga je poslije ostavke na poslaničku funkciju zamijenio Radule Novović.

Odbor za antikorupciju imao je četiri sastanka, koje je vodila Daliborka Pejović iz DPS.

Bonus video: