Medžlis Islamske zajednice Pljevlja izrazio protest zbog odluke da se promijeni Dan opštine

"Posebno zabrinjava činjenica da se od multietničnog sklada u našem gradu odriču i one stranke koje se deklarišu kao građanske", naveli su iz Medžlisa Islamske zajednice

4379 pregleda 10 komentar(a)
Opština Pljevlja, Foto: Goran Malidžan
Opština Pljevlja, Foto: Goran Malidžan

Odricanje od datuma vezanog za antifašizam kao rođendana naših Pljevalja pokazatelj je da se uvodi neki novi sistem vrijednosti u naše živote, na koje se mi, kao evropski muslimani, nikada nećemo moći navići, saopštio je Odbor Medžlisa Islamske zajednice u Pljevljima.

Kako su ocijenili, "poslednji tračci evropskih vrijednosti" se, jedan za drugim, gase.

"Sa osjećajem nevjerice propratili smo današnju sjednicu Skupštine Opštine Pljevlja i u ime svih pljevaljskih muslimana upućujemo protestnu notu predsjednici SO Pljevlja, zbog izglasavanja imenovanja novog datuma za Dan Opštine koji je isključivo vezan za pripadnike jedne religije, čime se pripadnicima drugih religija nameće osjećaj nepripadnosti ovome gradu", naveli su iz Medžlisa Islamske zajednice.

Dodali su da, kao muslimani, imaju potrebu da se raduju datumima koje obilježava njihov grad, ali i da im se ovakvim odlukama uskraćuje pravo na to.

"Posebno zabrinjava činjenica da se od multietničnog sklada u našem gradu odriču i one stranke koje se deklarišu kao građanske. Nadamo se, da će narod u Pljevljima, ovakvim raskrinkavanjem dvoličnjaštva, znati da prepozna "vuka u jagnjećoj koži" i u budućnosti se postaviti prema njima na adekvatan način. Medžlis Islamske zajednice Pljevlja u ime svih pljevaljslih muslimana odbacuje činjenicu da se nameće nešto što se ne slaže sa vjerskim načelima nas, kao pripadnika Islama, a vjerske praznike drugih religija, koje poštujemo, nikada nećemo prihvatiti kao svoje.", kazali su.

Bonus video: