URA još u julu kazala da je obrazovna reforma plagijat

Tom prilikom, potrpredsjednica pokreta URA Suada Zoronjić kazala je da će “reduciranjem broja časova, doći i do smanjenja norme za više od deset odsto, šta je rezultat pogrešne politike vladajuće partije, koja u ovom slučaju nije izmislila toplu vodu, već ova reforma predstavlja puko prepisivanje od Hrvata i Srba”
80 pregleda 3 komentar(a)
GP URA, Foto: URA
GP URA, Foto: URA
Ažurirano: 24.08.2017. 14:38h

Građanski pokret URA je, još 8. jula ove godine, na pres konferenciji povodom najavljene reforme obrazovnog sistema, javno ukazao da ta reforma nije ništa više do “puko prepisivanje od Hrvatske i Srbije”.

Tom prilikom, potrpredsjednica pokreta URA Suada Zoronjić kazala je da će “reduciranjem broja časova, doći i do smanjenja norme za više od deset odsto, šta je rezultat pogrešne politike vladajuće partije, koja u ovom slučaju nije izmislila toplu vodu, već ova reforma predstavlja puko prepisivanje od Hrvata i Srba”.

“Kao i na druge brojne zloupotrebe i prevare, na koje ukazuju Građanski pokret URA i ostali javni subjekti, vlast je ostala nijema, prikrivajući ćutanjem sopstvenu sramotu. I dalje ćemo nastaviti sa ukazivanjem na loše segmente funkcionisanja društva, loše kockarske trikove nedostojne javnih funkcija. URA će učiniti sve da se zaštiti dostojanstvo države Crne Gore i domaće stručne javnosti. URA će, narednog mjeseca, javnosti predstaviti sopstveni Plan unapređenja obrazovnog sistema u Crnoj Gori, na kome su radili brojni domaći stručnjaci”, zaključili su u Građanskom pokretu URA.

Bonus video: