SD: Pljevlja primjer civilizacijskog sunovrata Crne Gore

Iz Socijaldemokratske partije smatraju da odluka o promjeni Dana opštine nije trebala biti usvojena

2443 pregleda 3 komentar(a)
Socijaldemokrate Crne Gore, Foto: Socijaldemokrate Crne Gore
Socijaldemokrate Crne Gore, Foto: Socijaldemokrate Crne Gore

Jučerašnja odluka Skupštine opštine Pljevlja kojom se predviđa promjena datuma Dana opštine najbolje oslikava civilizacijski sunovrat Pljevalja, ali i čitave Crne Gore, saopšteno je iz Socijaldemokratske partije (SD).

Iz SD-a su naveli da je prominjenjen datum 20. novembar koji se, kako kažu, slavio kao dan kada su se Pljevlja oslobodila od faštista, za 27. oktobar, što je, prema njihovim riječima, vjerski praznik.

“Jučerašnja odluka Skupštine Opštine Pljevlja najbolje oslikava civilizacijski sunovrat Pljevalja, ali i čitave Crne Gore. Ne čude podignute ruke odbornika bivšeg Demokratskog fronta, a ni obično uzdržanih Demokrata čija je očigledno mislija bila da Pljevlja “časno” oslobode od antifašizma i onoga što jesu antifašističke vrijednosti” saopšteno je iz SD-a.

Očuvanje građanskog i sekularnog karaktera Pljevalja, smatraju iz SD-a, od izuzetne je važnosti za Crnu Goru, zato ovakva odluka, kako kažu, nije trebala biti usvojena.

"Ona defakto narušava multietnički i multivjerski sklad u Opštini Pljevlja, nije u skladu sa Ustavom, uz manipulativno istorijsko utemeljenje ove odluke na koje se pozivaju donosioci ove odluke. Zato pozivamo nadležno ministarstvo i Vladu da ne daju saglasnost na ovakvo vrijednosno urušavanje savremene i samosviesne Crne Gore", zaključile su Socijaldemokrate.

Bonus video: