Šahmanović: Vlada i Ministarstvo javne uprave da ne daju saglasnost na izmjene Statuta opštine Pljevlja

"Da su živi sljedbenici prote Karamatijevića i muftije Šećeragića, ova tačka ne bi ni došla na dnevni red", kazao je potpredsjednik Bošnjačkog vijeća u Crnoj Gori

4510 pregleda 1 komentar(a)
Bošnjačko vijeće u Crnoj Gori, Foto: Bošnjačko Vijeće
Bošnjačko vijeće u Crnoj Gori, Foto: Bošnjačko Vijeće

Nametanjem vjerskog praznika za Dan opštine u Pljevljima smatramo direktnim atakom na temelje države Crne Gore-građanske, multietničke i multikulturalne, saopštio je potpredsjednik Bošnjačkog vijeća u Crnoj Gori Bejto Šahmanović.

On je kazao da ova tačka ne bi ni došla na dnevni red u Skupštini Opštine Pljevlja da "su živi sljedbenici prote Karamatijevića i muftije Šećeragića".

"Stojeći rame u rame, prota Karamatijević i muftija Šećeragić, na čelu sa Sretenom Vukosavljevićem znali su za koje univerzalne ljudske i civilizacijske vrijednosti se bore, one na kojima počiva čovječanstvo, poput demokratije, multietničnosti, slobode, toleracije, solidarnosti i borbe protiv svih vidova diskriminacije", naveo je Šahmanović.

On je pozvao Vladu i Ministarstvo javne uprave da iskoriste član 22 Zakona o lokalnoj samoupravi, te da ne daju saglasnost na "sporne" izmjene Statuta opštine Pljevlja, dodajući da bi time zaustavili "bruku i razgradnju" građanske Crne Gore.

"Ako odluči drugačije ili eventualno „prećuti“ Vlada Crne Gore će pokazati da je u pitanju koordinirana vertikalna odluka koja ima za cilj otvorenu desekularizaciju i reviziju historije. Bošnjaci su saburli, neosvetoljubiv, gostoljubiv narod, sa mnogo merhameta, ali i gord, samosvjesan i ponosan na svoju antifašističku tradiciju. Apelujemo da ne dozvolite da se zarad Vašeg senzacionalizma i politikanstva uzdrma temelj građanske Crne Gore, jer za odgovornost ste zaslužni Vi a za posljedice svi", rekao je Šahmanović.

Bošnjačko vijeće će, kako je kazao, o ovim pojavama i njihovim eventualnim posljedicama obavijestiti međunarodne zvaničnike i predstavnike ambasada.

Bonus video: