DPS: Damjanović rekao da je uredbom moguće odgoditi popis, ali da to neće biti njegov predlog koji će biti upućen Vladi

"Damjanović je istakao da je razumio određeni broj prigovora Demokratske partije socijalista te izrazio spremnost da razgovori budu nastavljeni u narednom periodu", saopštio je DPS nakon sastanka v.d. predsjednika te stranke sa ministrom

8771 pregleda 19 komentar(a)
Živković, Foto: Boris Pejović
Živković, Foto: Boris Pejović

Ministar finansija Aleksandar Damjanović kazao je, na sastanku sa v.d. predsjednikom Demokratske partije socijalista (DPS) Danijelom Živkovićem, da prihvata prigovor kako Vlada može Uredbom odgoditi popis stanovništva, ali da to neće biti njegov predlog koji će biti upućen Vladi.

To je saopšteno iz DPS-a, na čiju inicijativu je sastanak u resoru finansija održan.

Živković je istakao da aktuelni ambijent nije adekvatan za održavanje popisa, te da DPS očekuje da popis bude odgođen za period u kom će se stvoriti pune pretpostavke za održavanje i kontrolu procesa popisa.

"Živković je ponovio kako postoje objektivne okolnosti koje su dovele do ovakvog stava, a koje se tiču prije svega nedostatka političke stabilnosti, nepoznanica oko formiranja nove 44. Vlade, nejasnoća oko razgraničenja između pojedinih opština, odsustva mjerljivih kriterijuma kontrole kao i činjenice da su na čelu popisnih komisija predsjednici opština a da je aktuelni predsjednik Opštine Budva u pritvoru", saopštio je DPS.

Takođe, Živković je tražio punu kontrolu popisa od strane političkih partija, civilnog društva i međunarodnih organizacija.

"Ministar Damjanović istakao je da prihvata prigovor kako Vlada može Uredbom odgoditi popis, ali da to neće biti njegov prijedlog koji će biti upućen Vladi. Damjanović je istakao da je razumio određeni broj prigovora Demokratske partije socijalista te izrazio spremnost da razgovori budu nastavljeni u narednom periodu", zaključuje se u saopštenju.

Sastanku su prisustvovali i potpredsjednici DPS-a Jevto Eraković i Abaz Dizdarević, kao i predstavnici Ministarstva finansija i Monstata.

Bonus video: