Grlić Radman: Spajić je proevropski političar, očekujemo da se Vlada formira što prije

Šef hrvatske diplomatije rekao kako se nadaju da će lider Hrvatske građanske inicijative Adrijan Vuksanović dobiti ministarsko mjesto

9218 pregleda 22 reakcija 22 komentar(a)
Grlić Radman (arhiva), Foto: Boris Pejović
Grlić Radman (arhiva), Foto: Boris Pejović

Hrvatska, kao članica Evropske unije i NATO saveza, želi stabilnu i sigurnu Crnu Goru, evropski orijentisanu, poručio je šef diplomatije te države Gordan Grlić Radman.

Delegacije Crne Gore i Hrvatske, koje su predvodili državni sekretar Ministarstva vanjskih poslova Robert Markić i ministar vanjskih i evropskih poslova Hrvatske Gordan Grlić Radman, položile su danas vijence povodom obilježavanja 32. godišnjice uspostavljanja nekadašnjeg logora u Morinju i stradanja hrvatskih vojnika i civila.

“Mi smo saveznici kao NATO članice i što se tiče Hrvatske, tu će Crna Gora dobiti uvijek hrvatsku pomoć. Isto tako podržavamo novog mandatara Milojka Spajića, koji je proevropski političar u sastavljanju Vlade i očekujemo isto tako da se Vlada formira što prije. Crnogorska politička elita vodi računa i o hrvatskoj nacionalnoj zajednici, tako da se nadamo da će i u sljedećem sazivu Adrijan Vuksanović, koji je i član Skupštine, takođe dobiti ministarsko mjesto”, naveo je Grlić Radman, kako je prenio Radio Kotor.

Bonus video: