Mandić: Stojimo uz sunarodnike na Kosovu

Nekako sticajem okolnosti van Srbije i Republike Srpske, ostale su na stotine hiljada Srba, ali oni pripadaju srpskom narodu i žele da očuvaju to naše nacionalno jedinstvo jer je ono jedini garant za budućnost i našeg naroda i za budućnost svih zemalja gdje živi srpski narod"

5963 pregleda 42 reakcija 43 komentar(a)
Foto: NSD
Foto: NSD

Predsjednik Nove srpske demokratije i jedan od lidera koalicije "Za budućnost Crne Gore" Andrija Mandić kazao je da "čitav srpski narod stoji uz sunarodnike na Kosovu i Metohiji".

Mandić je to kazao na sabora Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) čiji je lider Milorad Dodik.

"Mi Srbi smo jedan jedinstven i nedjeljiv narod. Nezavisno što nas je istorijska sudbina rasporedila da živimo u više država. Nekako sticajem okolnosti van Srbije i Republike Srpske, ostale su na stotine hiljada Srba, ali oni pripadaju srpskom narodu i žele da očuvaju to naše nacionalno jedinstvo jer je ono jedini garant za budućnost i našeg naroda i za budućnost svih zemalja gdje živi srpski narod", rekao je Mandić, saopšteno je iz Nove srpske demokratije.

On je ponovio da se "u maloj Crnoj Gori autentičnim predstavnicima srpskog naroda ne dozvoljava da uđu u vlast i to ne samo zbog toga što smo Srbi".

"Ima i među nama različitih Srba, da ne kažem neku oštriju formulaciju. Da sjutra ja i moj kolega Milan Knežević počnemo da napadamo Beograd, Banja Luku, da ružno govorimo o predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću i predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku, pa oni koji upravljaju Crnom Gorom i dolaze iz međunarodne zajednice, rekli bi svojim poslušnicima u Crnoj Gori da prostru crveni tepih i na ramenima da nas unesu u Vladu Crne Gore. Ali mi to nećemo da radimo. Mi znamo da je to sramotni put i to može da se završi samo nestankom srpskog naroda u Crnoj Gori, a slična je situacija i u mnogim drugim državama u regionu".

Mandić je dodao i da je "ovo jedinstvo i ova prilika da budemo sa jednom od najmoćnijih srpskih stranaka, da učvrstimo i naše veze, da pošaljemo poruku i onim Srbima koji su ostali izvan Srbije i Republike Srpske, da te države misle na njih, da ih doživljavaju kao svoje i da uvijek mogu da računaju na njih".

"Vidjeli ste prethodnih dana, čitav srpski narod, ne samo Srbije i Republike Srpske, stoji uz našu braću na Kosovu i Metohiji. Ta naša zavjetna zemlja i taj veliki zavjet koji su dali naši preci, dužni smo danas da pomognemo, jer je njima najteže, kao što je bilo vama u vrijeme onih ratova koji su zahvatili nekadašnju Jugoslaviju", naveo je između ostalog Mandić

Bonus video: