Bečić: Spajić i Milatović očigledno imaju razlike u pogledu karaktera buduće izvršne i zakonodavne vlasti

"U ovim izazovnim vremenima, mudrost i vizija zahtijevaju usklađivanje stavova ključnih političkih aktera, posebno kada je u pitanju usmjerenje buduće Vlade i vođenje parlamenta"

26393 pregleda 59 reakcija 60 komentar(a)
Foto: Demokratska Crna Gora
Foto: Demokratska Crna Gora

Političku krizu što prije treba riješiti i formirati vladu koja će biti usmjerena ka ostvarivanju evropskih ciljeva i jačanja partnersta sa evroatlanskim saveznicima, kazao je lider Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić.

On se danas sastao sa ambasadorom Grčke u Crnoj Gori Panajotisom Partsosom.

Bečić je, piše u saopštenju Demokrata, kazao Partsosu da mandatar i lider Pokreta Evropa sad Milojko Spajić i predsjednik Crne Gore i zamjenik predsjednika PES-a Jakov milatović "očigledno imaju razlike u pogledu karaktera buduće izvršne i zakonodavne vlasti".

Bečič je, saopšteno je iz Demokratske Crne Gore, naglasio da u srži demokratije u Crnoj Gori stoji funkcionalni parlament, čija deblokada predstavlja kamen-temeljac svake snažne demokratije.

"U ovim izazovnim vremenima, mudrost i vizija zahtijevaju usklađivanje stavova ključnih političkih aktera, posebno kada je u pitanju usmjerenje buduće Vlade i vođenje parlamenta. Da bi se premostile razlike, neophodno je pronaći zajednički jezik i most razumijevanja između političkih subjekata, uključujući predsjednika i zamjenika predsjednika PES-a, koji očigledno imaju razlike u pogledu karaktera buduće izvršne i zakonodavne vlasti", rekao je Bečić.

Navodi se da su dvojica sagovornika razgovarala o jačanju bilateralnih odnosa između Crne Gore i Grčke, sa posebnim osvrtom na ekonomske, kulturne i obrazovne aspekte.

Bečić se zahvalio Grčkoj na kontinuiranoj podršci Crnoj Gori na putu ka evropskim integracijama, dok je ambasador, piše u saopštenju, istakao važnost dalje saradnje dviju država u svim segmentima.

"Ambasador Grčke podržao je težnje Crne Gore i istakao važnost stabilne i funkcionalne vlade za proces evropskih integracija. Obije strane saglasile su se da je politička stabilnost osnov za ekonomski razvoj i napredak. Ambasador Partsos je pohvalio doprinos gospodina Bečića jačanju veza između Crne Gore i Grčke tokom njegovog mandata kao predsjednika Skupštine. Izrazio je nadu da će se ovakva saradnja i posvećenost nastaviti i u budućnosti", piše u saopštenju Demorkata.

Bečić i ambasador Grčke složili su se da će nastaviti sa redovnim komunikacijama i radom na jačanju odnosa između dvije države, s posebnim fokusom na evropske integracije.

"Ovaj susret potvrdio je snažne i trajne veze između Crne Gore i Grčke i želju za njihovim daljim produbljivanjem u korist obije države", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: