Milatović čestitao Dan njemačkog jedinstva predsjedniku Njemačke

"Cijenim da će naše dvije države nastaviti da u narednom periodu razvijaju saradnju u cilju unapređenja odnosa zasnovanog na iskrenom prijateljstvu i savezništvu"

3936 pregleda 9 komentar(a)
Milatović, Foto: Boris Pejović
Milatović, Foto: Boris Pejović

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović uputio je predsjedniku Njemačke Franku Valteru Štajnmajeru srdačne čestitke povodom Dana njemačkog jedinstva, saopšteno je iz Službe za informisanje predsjednika.

"Povodom 3. oktobra – Dana njemačkog jedinstva, u ime građana Crne Gore i u svoje ime, upućujem Vam najsrdačnije čestitke i najbolje želje za napredak Vaše zemlje i blagostanje prijateljskog njemačkog naroda. Ovaj datum, naročito u ovim teškim vremenima za Evropu i transatlantsku zajednicu, nosi snažnu simboliku prijeko potrebnog jedinstva i solidarnosti. Kao Predsjednik Crne Gore, u skladu sa svojim ustavnim pravima ali i kroz lični autoritet, snažno se zalažem za odbranu evropskih vrijednosti i demokratskih načela, reafirmišući značaj uzajamnog povjerenja za izgradnju mira, stabilnosti i sveukupnog prosperiteta", naveo je Milatović u čestitici.

On je kazao da ovim putem koristi priliku da ponovi da je Crna Gora nepokolebljiva da zajedno sa svojim saveznicama u okviru NATO nastavi sa aktivnostima usmjerenim na podršku Ukrajini i nastavak odbrane njenog suvereniteta i teritorijalnog integriteta.

Istakao je kako je Njemačka uvijek bila konstruktivan i pouzdan partner koji aktivno podržava vanjskopolitički kurs Crne Gore, pružajući političku i ekspertsku pomoć ostvarenju strateških ciljeva države.

"Podrška i pravilna percepcija važnosti integracije Crne Gore, ali i zemalja Zapadnog Balkana, u Evropsku uniju od strane Savezne Republike Njemačke visoko je cijenjena. Uvjeravam Vas da Crna Gora ostaje fokusirana na sprovođenje neophodnih reformi u pravcu ubrzanja integracionog puta i poboljšanja životnog standarda građana, čemu sam i lično i profesionalno posvećen", dodaje se.

"Cijenim da će naše dvije države nastaviti da u narednom periodu razvijaju saradnju u cilju unapređenja odnosa zasnovanog na iskrenom prijateljstvu i savezništvu", zaključio je Milatović.

Bonus video: