Albanski forum i DUA formirali zajednički klub poslanika u Skupštini

"Naš klub će predstavljati konkretan temelj za promociju evropskih i zapadnih vrijednosti, podržavajući i zalažući se da Crna Gora postane prva naredna članica EU, kao i jačanje pozicije Crne Gore u okviru NATO-a"

13594 pregleda 18 komentar(a)
Nik Đeljošaj biće predsjednik kluba, Foto: Boris Pejović
Nik Đeljošaj biće predsjednik kluba, Foto: Boris Pejović

Albanski forum i Demokratska unija Albanaca (DUA) formirali su zajednički klub poslanika u Skupštini Crne Gore.

Predsjednik kluba biće Nik Đeljošaj.

"Odlučili smo se da učinimo ovaj korak u cilju većeg jedinstva Albanaca kao i njihovog autentičnog predstavljanja. Samo zajedno možemo da radimo na integraciji i napretku Albanaca, gdje će to biti ključni dio naše agende djelovanja. Političko djelovanje kluba je jedinstveno u svakom pogledu, jednoglasno štiteći i promovišući prava albanskog naroda", navodi se u zajedničkom saopštenju Nika Đeljošaja i lidera DUA Mehmeta Zenke.

Dodaje se da će na ovaj način, tri jedinstvena albanska poslanika predstavljati svoj narod i raditi na razvoju i unapređenju svih opština u kojima žive Albanci.

"Iz našeg poslaničkog kluba albanski jezik će se sa ponosom čuti i odjekivati u Skupštini Crne Gore. Nastavak integracije Albanaca, unapređenje njihovog životnog standarda i potpuna faktorizacija biće pojačani kroz naš klub. Takođe, naš klub će predstavljati konkretan temelj za promociju evropskih i zapadnih vrijednosti, podržavajući i zalažući se da Crna Gora postane prva naredna članica EU, kao i jačanje pozicije Crne Gore u okviru NATO-a. Naš klub će održavati odlične odnose kako sa zemljama regiona, tako i sa zapadnim zemljama, prvenstveno sa SAD, kao našim glavnim saveznikom. Sigurni smo da će naš klub na pošten i autentičan način predstavljati Albance i u novoj 44. Vladi Crne Gore", piše u saopštenju.

Bonus video: