Milatović na trećem sastanku Evropske političke zajednice

"Evropska politička zajednica ima za cilj da podstiče politički dijalog i saradnju u rješavanju pitanja od zajedničkog interesa: jačanja sigurnosti, stabilnosti i prosperiteta evropskog kontinenta. Prethodni sastanci održani su u Pragu i Kišinjevu"

3591 pregleda 6 komentar(a)
Milatović, Foto: Boris Pejović
Milatović, Foto: Boris Pejović

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović učestovovaće u četvrtak na trećem sastanku Evropske političke zajednice koji se održava u Granadi (Španija).

Milatović će, kako je saopšteno iz njegovog kabineta, prisustvovati otvaranju Plenarne sesije i biti učesnik na okruglom stolu na temu: Multilateralizam uključujući bezbjednosna i geostrateška pitanja. Takođe, na marginama događaja očekuje ga i više bilateralnih sastanaka.

Učesnici sastanka Evropske političke zajednice biće gosti na zvaničnoj večeri u palati Alhambra koju priređuju kralj Španije Filip VI i kraljica Leticija.

"Evropska politička zajednica ima za cilj da podstiče politički dijalog i saradnju u rješavanju pitanja od zajedničkog interesa: jačanja sigurnosti, stabilnosti i prosperiteta evropskog kontinenta. Prethodni sastanci održani su u Pragu i Kišinjevu", piše u saopštenju.

Navodi se da će na samitu u Granadi Milatović predstaviti zajedničku platoformu "Za Crnu Goru u Evropskoj uniji" koja je ove sedmice upućena parlamentarnim strankama sa ciljem ubrzanja evropske integracije države.

Bonus video: