Dukaj: Ko isključi DUA iz političke saradnje isključio je i Albanski forum

"Mi nemamo problem ni sa kim, a ako neko ima problem sa nama, shodno tome ćemo se odnjeti u formiranju vlade i svim procesima koji predstoje"

23689 pregleda 46 reakcija 38 komentar(a)
Dukaj, Foto: Ministarstvo javne uprave
Dukaj, Foto: Ministarstvo javne uprave

Albanski forum (AF) saopštio je da isključivanje Demorkatske unije Albanaca (DUA) iz političke saradnje, znači i iksljučenje saradnje sa tim forumom.

To se navodi u saopštenju koje potpisuje politički direktor Albanske alternativa Maraš Dukaj. Albanska alternativa, čiji je lider Nik Đeljošaj, je dio AF.

AF i DUA su saopštili juče da su formirali zajednički klub poslanika u Skupštini, a daj e predsjednik kluba Đeljošaj.

"Od sada i formalno smo svi mi iz kluba jedno, i tako ćemo nastaviti, tako da ko god misli da politički isključuje DUA iz političke saradnje isključio je i AF. Politika je živi proces, saradnje se šire ali i smanjuju, bitno je ostati dostojan. Jedini politički subjekt u Crnoj Gori koji je širio saradnju, bez isključenja, sa svim partijama u Crnoj Gori je Albanski forum", naveo je Dukaj u saopštenju.

Dodaje da je AF drago što nastavlja saradnju sa DUA.

"I ovaj čin smo dogovorili odmah nakon parlamentarnih izbora, ali smo čekali druge albanske partije da nam se priključe, jer to je jedini put napretka. Od sada i formalno smo svi mi iz kluba jedno, i tako cemo nastaviti, tako da ko god misli da politički isključuje DUA iz političke saradnje isključio je i AF. Mi nemamo problem ni sa kim, a ako neko ima problem sa nama, shodno tome ćemo se odnjeti u formiranju vlade i svim procesima koji predstoje", poručio je Dukaj.

On se osvrnuo i na saradnju koju AF ima sa sa Demokratskom Crnom Gorom.

"Sa Demokratama od 2019. godine u Tuzima smo u koaliciji, i zajedno sa ostalim albanskim partijama - AA, DUA, DSA poslali 2019. godine DPS u opoziciju. Saradnja sa Demokratama je nastavljena i u novom mandatu lokalne vlasti. AF je sam osvojio aspsolutnu vecinu u Tuzima, ali nijesmo bili zaslijepljeni vlašču, nego smo u Tuzima nastavili da vodimo uspješno opštinu, zajedno, i time pokazali da nijesmo zaboravili njihov odlučujući glas 2019. godine da pošaljemo DPS u opoziciju. Ko želi saradnju na partnerskoj osnovi, u našem klubu imaju tri poslanika, sa kojima se mogu dogovoriti bez papira, na datu riječ i ispruženu ruku, kao što je naša tradicija", zaključio je Dukaj.

Bonus video: