Zenka: Podržavam Spajića zbog saglasnosti oko principa, nijesmo tražili mjesto u Vladi

"Dužan sam da građanima i javnosti ponovim da sam, na konsultacijama kod predsjednika države, dao podršku da Spajić bude mandatar za sastav 44. Vlade", rekao je Zenka

22384 pregleda 148 reakcija 93 komentar(a)
Zenka, Foto: Boris Pejović
Zenka, Foto: Boris Pejović

Predsjednik Demokratske unije Albanaca (DUA) Mehmed Zenka kazao je da Vladu na čelu sa Spajićem podržava zbog principa i saglasnosti sa mandatarom i konstituentima oko principa, saopšteno je iz te partije.

On je kazao da mjesto u Vladi nijesu "tražili niti podršku uslovili bilo čime".

Naveo je da, pošto se ime DUA-e i njegovo ime već danima u javnosti spominje u kontekstu podrške za formiranje 44. Vlade, je dužan da građanima i javnosti ponovi da je na konsultacijama kod predsjednika države, dao podršku da Spajić bude mandatar za sastav 44. Vlade.

"Vladi dajemo podršku zbog: Potrebe Crne Gore za intenziviranjem evropskog puta i prozapadnog kursa države Crne Gore; Posebnom potrebom pomirenja i smirivanjem tenzija stavljanjem moratorijuma na sve teme koje dijele društvo; Nastavka borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije sa posebnim naglaskom na zatvaranje poglavlja 23 i 24 u procesu integracije Crne Gore u Evropskoj Uniji; Čvrsta saradnja u okviru NATO saveza i partnerska i neraskidiva veza sa našim ključnim partnerom SAD" , saopštio je Zenka.

A sve to, naveo je on, zajedno sa ciljem ekonomskog i demokratskog razvoja i napretka naše zajedničke države Crne Gore kao naredne članice Evropske Unije.

Bonus video: