Bogdanović: Camaj nije pročitao Sporazum koji je Zenka zaključio sa DPS-om, kojim se obavezao na saradnju

"Kristalno je jasno da predsjednik Demokratske unije Albanaca (DUA) ne samo što ostaje dosljedan DPS-ovoj politici, već se i obavezao da svaku buduću saradnju s drugim političkim subjektima usklađuje s DPS-om", kazao je generalni sekretar Demokrata

9776 pregleda 71 reakcija 70 komentar(a)
Bogdanović, Foto: Demokratska Crna Gora
Bogdanović, Foto: Demokratska Crna Gora

Generalni sekretar Demokratske Crne Gore Boris Bogdanović rekao je da ne zamjera poslaniku Albanskog foruma i počasnom predsjedniku Demokratskog saveza Albanaca (DSA), Nikoli Camaju na, kako kaže, "interpretaciji njegovog intervjua".

"Pogotovo u svijetlu činjenice kada sam siguran da gospodin Camaj nije pročitao Sporazum koji je Mehmed Zenka zaključio sa Demokratskom partijom socijalista (DPS), prije samo tri mjeseca", dodao je Bogdanović.

On je ukazao na djelove pomenutog sporazuma.

"Potpisnici Sporazuma će se zalagati za zajedničke programske ciljeve i principe, obavezujući se na jedinstven/ usaglašen politički nastup po svim pitanjima, kako u toku izborne kampanje tako i prilikom vršenja funkcija proisteklih iz mandata zajendičke izborne liste. Potpisnici Sporazuma prihvataju i naročito se obavezuju da sve eventualne sardnje sa drugim političkim subjektima, a koje se po bilo kom osnovu tiču vršenja funkcija proisteklih iz mandata zajendičke izborne liste, budu usaglašene i uz prethodno saglasje preostalih konstituenata iz ovog Sporazuma", navodi Bogdanović.

Boris Bogdanović
foto: Demokratska Crna Gora

Dodaje kako je na temelju navedenih odredbi člana 2 Sporazuma "kristalno jasno" da predsjednik Demokratske unije Albanaca (DUA) Mehmed Zenka "ne samo što ostaje dosljedan DPS-ovoj politici, već se i obavezao da svaku buduću saradnju s drugim političkim subjektima usklađuje s DPS-om".

Boris Bogdanović
foto: Demokratska Crna Gora

To je, kako tvrdi Bogdanović, potvrdio svojom izjavom od 8. avgusta 2023. godine.

Bonus video: