Camaj: Mnogi predizborni sporazumi su se gazili poslije izbora

"Nije moje da odredim ko može, a ko ne u Vladu, ali svakako, mi ćemo se odrediti prema toj vladi, na osnovu toga ko će biti dio te vlade"

12311 pregleda 14 komentar(a)
Camaj, Foto: Privatna arhiva
Camaj, Foto: Privatna arhiva

Poslanik Albanskog foruma i počasni predsjednik Demokratskog saveza Albanaca (DSA), Nikola Camaj kazao je da "predizborni sporazumi nijesu sveto pismo" i da to pokazuje i sporazum koji su, kako je naveo, potpisale Demokratska Crna Gora i Građanski pokret URA.

On je reagovao na navode Bogdanovića koji je kazao da Camaj "nije pročitao Sporazum koji je Zenka zaključio sa DPS-om, kojim se obavezao na saradnju"

"Gospodine Bogdanoviću, uz potvrdu da ja zaista nijesam imao uvid u pomenuti sporazum, moram istaći da su se mnogi predizborni sporazumi gazili poslije izbora. Stoga sam dao sebi za pravo da doživim kako sam saopštio, postupak gospodina Zenke i vaše saopstenje, naravno pod utiskom da mi je bilo drago zbog takvog odnosa. No, ako nijesam imao uvid u pomenuti dokument, moram istaći da sam imao priliku da pustim pogled na sporazum Demokrata i URA, kojim ste se takođe zakleli, da ćete zajedno pregovarati oko vlade", naveo je Camaj.

On je uz reagovanje dostavio dokument u kojem se navodi da se Demokrate u URA obavezuju da će jedinstveno pregovarati o formiranju vlasti nakon izbora 11. juna.

nikola Camaj
foto: Nikola Camaj

"Radi javnosti, dostavljam na uvid dio pomenutog sporazuma, i to samo radi dokazivanja da predizborni sporazumi nijesu sveto pismo. Pa ni vaše, ni Zenkino. Inače, moje saopstenje nije imalo za cilj da iritira ničiju reakciju, sem iskaza mog odnosa prema brojevima koji treba, odnosno koji mogu da sačine vladu, i zadovoljstva što se do tih brojeva, kako sam ja shvatio pomenute izjave, došlo. U svakom slučaju nije moje da odredim ko može, a ko ne u Vladu, ali svakako, mi ćemo se odrediti prema toj vladi, na osnovu toga ko će biti dio te vlade".

Camaj je u reagovanju zamolio Bogdanovića "da poslanike manjina ostavi da vode svoju politiku, i da se udruže kako oni smatraju da je najbolje".

"Jer oni samo poboljšavaju evropski imidž Crne Gore", zaključio je Camaj.

Bonus video: