Kažanegra Stanišić: Mandić da ode iz politike ako se dokaže da je Božović kriv, niko nema hrabrosti da kaže "Car je go"

Dodaje da Mandić ne vidi ništa problematično u tome što Božović vodi Opštinu iz ćelije, "jer ne mora sve što je po zakonu da bude i moralno, moral nije pitanje moranja"

25576 pregleda 13 komentar(a)
Foto: Demokratska Crna Gora
Foto: Demokratska Crna Gora

Odbornica Demokrata Dragana Kažanegra Stanišić poručila je lideru Nove srpske demokratije Andriji Mandiću da ukoliko se dokaže da je predsjednik Opštine Budva Milo Božović kriv za ono što mu se stavlja na teret, treba da podnese ostavku na sve funkcije i zauvijek ode iz politike.

Ona je pozvala odbornike u budvanskom parlamentu da podnesu ostavke ili vrate mandat građanima.

“U vrtlogu političkog ludila i svakodnevnice apsurda koju svi živimo u potpunosti razumijem vašu zbunjenost, a sigurna sam i zabrinutost zbog situacije u kojoj se svi nalazimo.Još kada lider NSD kaže da će se „izviniti“ ukoliko se dokaže da je predsjednik opštine Budva kriv za ono što mu se stavlja na tetet, jer inače bezuslovno vjeruje u njega jer su kućni prijatelji i pravi mu prolaz kod tipova iz sjenke onda poštenom čovjeku dođe da zaplače. Poštovani gospodine ako se to utvrdi, Vi treba da podnesete ostavku na sve funkcije i odete zauvijek iz politike jer ste doveli u pitanje integritet ne samo reformisanih institucija već čelnog čovjeka, SDT-a, kojem bismo kao društvo uopšte trebali biti zahvalni na svom trudu i naporu koji ulaže u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije dovodeći u pitanje bezbjednost svoju i svoje porodice jer se lavovski bori protiv kriminalne hobotnice.”, navela je u saopštenju Kažanegra Stanišić.

Dodaje da Mandić ne vidi ništa problematično u tome što Božović vodi Opštinu iz ćelije, "jer ne mora sve što je po zakonu da bude i moralno, moral nije pitanje moranja".

Poručuje da vladajuću većinu čini osamnaest odbornika u lokalnom parlamentu, osamnaest punoljetnih, radno sposobnih i, kako kaže, trebalo bi odgovornih i samosvjesnih ljudi koje okuplja ujednačena politička misao, koji dijele slične vrijednosti i streme približno istim ciljevima, prevashodno zasnovanim na programu koji je predstavljen u toku predizborne kampanje

"Nosilac te kampanje i liste je trenutno u pritvoru. Ta činjenica sve nas dovodi u nepovoljan položaj, uvažavajući pretpostavku nevinosti i do pravosnažne presude suda, osim naravno njega samog i njegovih bližnjih , teret tog događaja dijele i svi građan istakla je Kažanegra Stanišić.

Ona je upitala da li je moguće da niko nema političke odgovornosti i hrabrosti da istupi i kaže: „ Car je go“, jer je "go, golcat".

"I to svi vide i svi šuškaju i šapuću, po kuloarima raspredaju, komentarišu to što predsjednik ako već ni po cijenu života nije želio da podnese ostavku, nije čak želio ni da imenuje potpredsjednika ili iznađe neko rešenje kad već na ono prirodno nije pristajao. Ubjeđivanje javnosti da je sve u najboljem redu i da sve odlično funkcioniše i sa predsjednikom u pritvoru u najmanju ruku je bezobzirno i poražavajuće za svakog stanovnika ove opštine".

Ona tvrdi da su svi kredibilni investitori pobjegli uvidjevši da se opština vodi iz Spuža.

"Činjenica da je pozamašna cifra na računu nije za čuđenje nakon sezone, naplate poreza na nepokretnosti i taksa po drugim osnovama, za čuđenje je da ga mi ne trošimo adekvatno jer smo zaključani u pandorinoj kutiji, a ključ je progutao predsjednik lično i nijedan funkcioner hijararhijski niže, a izgleda ni naviše u njegovoj partiji, ne želi da ga potapše po leđima ne bi li nekako iskočio jer se boje da se svi ne zagrcnu i uguše sa ključem u dušniku".

Kažanegra Stanišić poručuje kolegama da podnesu ostavke i vrate mandat građanima.

"Izbori draga gospodo! Znam da vam ne zvuče onako zanosno kao što se to činilo u oktobru jer su resursi prilično iscrpljeni ali jedno je sigurno, zvuče apsolutno pošteno i sasvim izvjesno”, zaključila je ona.

Bonus video: