DPS: Crna Gora od kad se Milatović pojavio u politici nezaustavljivo nazaduje

Crna Gora je, kako kažu iz DPS-a, napredovala, i na spoljnom i na unutrašnjem planu, sve dok vlast nisu preuzeli "neznaveni i nesposobni"

11567 pregleda 82 reakcija 81 komentar(a)
Demokratska partija socijalista, Foto: DPS
Demokratska partija socijalista, Foto: DPS

Iz Demokratske partije socijalista (DPS) saopštili su da predsjednik Crne Gore Jakov Milatović redovno podsjeća građane "da je on na funkciji predsjednika države sklopom okolnosti, a ne zahvaljujući njegovim političkim i ljudskim kvalitetima".

Crna Gora je, kako kažu, napredovala, i na spoljnom i na unutrašnjem planu, sve dok vlast nisu preuzeli "neznaveni i nesposobni".

Iz DPS-a smatraju da je Crna Gora imala svoj put, koji je, prema njihovim riječima, vodio pravo u članstvo EU.

"U svojim javnim nastupima koji odišu samozaljubljenošću i uobraženošću, Milatović samo što nam ne saopšti da Crna Gora nije ni postojala dok se on nije vratio u nju Kada je od strane srpske crkve instalirana vlada u kojoj je Milatović postao ministar, sve je krenulo na dolje, ka ponoru i sad se upravo tamo i nalazimo – bez vlade, sa razorenim institucijama, kompromitovanim sistemom bezbjednosti, otjeranim investitorima, štetočinama u izvršnoj vlasti koje troše milion eura mjesečno na avione, hotele, restorane…", navodi se u saopštenju DPS-a.

To je, kako tvrde, zbilja u Crnoj Gori, dok za Milatovićeve riječi kažu da predstavljaju "uobrazilju uobraženog čovjeka koji misli da je svijet nastao kada se on u njemu pojavio".

"Ako samo analiziramo kako Milatović tretira popis, i kaže da će naredni biti prvi slobodni, jasno je da se radi o aroganciji koja je posljedica podlosti ili gluposti. Jer u državu u kojoj se ne mogu sprovesti ni izbori u dvije opštine, u kojoj se jednom od najbogatijih upravlja iz zatvora, bez vlade, u ambijentu podjela i tenzija, u odsustvu posmatrača, bez osnovnih tehničkih uslova – popis ne da neće biti "prvi demokratski", nego će biti sve samo ne statistički relevantan metod, ukoliko ne bude odložen i pripremljen na način na koji se to radilo svaki put, sve dok nije postao “demokratski“ po mjerilima Milatovića", kazali su iz DPS-a.

Tumačiti "slučajne susrete u pauzama sastanaka", kao izraze podrške famoznoj platformi je, kako navode, "komično".

"Milatovićeva priča o njegovoj platformi i podršci koju je za nju dobio od međunarodnih zvaničnika, bila bi odlična inspiracija na neki novi film iz opusa Živka Nikolića, koji govori o pretencioznoj malograđanštini gdje junak pomisli da je jedini koji je „svijeta vidio", pa nam prepričava kako je tamo. Svima je jasno čemu je služila platforma: ugurati Vučićevu političku poslugu, Demokratski front i Uru, u Vladu, preuzeti vođstvo u PES, neustavno uzurpirati višak nadležnosti… Podsjećamo da je i Demokratski front imao svoju platformu, 2021. – nova vlada sa novim premijerom. Ova Milatovićeva bi mogla da se nazove – nova vlada sa novim mandatarom. Znamo već po čijoj mjeri i ukusu", zaključili su iz DPS-a.

Bonus video: