Camić: Poklanjanje Ušća rijeke Bistrice i Lima porodici Dulović nezakonito

Stranka pravde i pomirenja poziva ODT da preispita odluku koja je danas pred odbornicima

4544 pregleda 34 reakcija 5 komentar(a)
Camić, Foto: SPP
Camić, Foto: SPP

Odluka koju su pripremile partije na vlasti u Bijelom Polju i koju planiraju danas da izglasaju da se porodici Dulović pokloni ušće Bistrice i priobalno zemljište preko Sportskog ribolovnog društva "Sinjavac" je nezakonita, kazao je predsjednik Opštinskog odbora Stranke pravde i pomirenja (SPP) Admir Camić.

Na dnevnom redu 18. sjednice lokalnog parlamenta koja je u toku našle su se četiri tačke: predlozi odluka o davanju saglasnosti na Odluku o utvrđivanju cijena komunalnih usluga DOO Vodovod “Bistrica” za 2024. godinu, davanju saglasnosti na Odluku o izmjenama Odluke o organizovanju JU Centar za djecu i mlade sa smetnjama u razvoju “Tisa”, te davanju saglasnosti na Odluku o izmjenama Statuta JU Centar za djecu i mlade sa smetnjama u razvoju “Tisa”.

Na dnevnom redu su i predlozi Odluka iz imovinsko-pravne oblasti, kao i usvajanje odluke o prenosu prava raspolaganja na građevinskom zemljištu, kojom Opština Bijelo Polje Sportsko ribolovnom klubu "Sinjavac" prenosi pravo raspolaganja na nepokretnosti na katastarskim parcelama sprud u površini od 61 metra kvadratna, šuma pete klase u površini od 466 metara kvadratnih i pašnjak šeste klase veličine 24 metra kvadratna, upisane u listu nepokretnosti KO Voljavac na ime Opština Bijelo Polje.

Prenos se, kako stoji u odluci, vrši radi privođenja namjeni lokalne studije lokacije "Ušće" do kompletiranja urbanističke parcele broj UP, uz naknadu, shodno procjeni nadležne komisije.

Camić je u saopštenju kazao da je svima poznato da porodica stoji iza Sportskog ribolovnog društva "Sinjavac", koje je dalo u zakup ribolovački dom na Ušću na 99 godina, kako saznajemo porodici Dulović, koje je isti proširio i izgradio veliki restoran pored same rijeke Bistrice, gdje se vidi da je dio bašte na imovini opštine.

"Objekat dok je bio u izgradnji bio je pod pečatom Građevinske inspekcije, pa nije jasno ni kako se nastavilo sa izgradnjom i kako je dobio od Opštine Bijelo Polje dozvolu za restoran. Sportsko ribolovno društvo "Sinjavac" još nije obavijestilo niti javnost niti svoje članove, pod kojim uslovima su izdali ribolovački dom porodici Dulović, dok sada Opština Bijelo Polje i vlast koja vodi ovu opštinu, poklanja ovom društvu i preostalo Ušće, što je skandalozno, pa ovim putem pozivamo lokalni parlament da to ne rade, jer sa time nastavljaju 30 godišnju pljačku države", kazao je Camić pozivajući Osnovno državno tužilaštvo da ispita slučaj familijarnih veza.

Bonus video: