Bečić: Crnoj Gori potrebna evropska vlada

"Samo takva vlada može pružiti potrebni elan našem nastojanju ka EU, cementirajući demokratske vrijednosti i institucije, poštujući sve međunarodno preuzete obaveze, jačajući evroatlantsko partnerstvo, čuvajući naš suverenitet i integritet kao nejvrednije temelje našeg društva"

11960 pregleda 44 reakcija 44 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Demokratska Crna Gora
Sa sastanka, Foto: Demokratska Crna Gora

Crnoj Gori je potrebna evropska vlada kako bi se dalje napredovalo u procesu integracije u Evropsku uniju (EU) i pružila jaka podrška jačanju demokratije, poručio je predsjednik Demokrata Aleksa Bečić.

On je razgovarao sa delegacijom fondacije "Konrad Adenauer Stiftung" (KAS) koju su činili rukovodilac sektora za zapadni Balkan i jugoistočnu Evropu Aleksander Beribes i direktor KAS-a za Srbiju i Crnu Goru, Jakov Devčić.

Bečić je kazao da Demokrate zagovaraju i duboko vjeruju da je za Crnu Goru ključno formiranje evropske vlade.

“Samo takva vlada može pružiti potrebni elan našem nastojanju ka EU, cementirajući demokratske vrijednosti i institucije, poštujući sve međunarodno preuzete obaveze, jačajući evroatlantsko partnerstvo, čuvajući naš suverenitet i integritet kao nejvrednije temelje našeg društva", poručio je Bečić.

Kako je rekao, Crnoj Gori je potrebna evropska vlada kako bi se ostvario dalji napredak u procesu integracije u EU.

“Evropska vlada bi mogla da pruži jaku podršku u procesu jačanja demokratije u Crnoj Gori, jer upravo jačanje demokratije podrazumijeva jačanje demokratskih institucija i evropskih vrijednosti", istakao je Bečić.

Prema njegovim riječima, oslonac na prijatelje i saveznike koji dijele istu viziju postaje od presudnog značaja dok Crna Gora teži evropskim vrijednostima i integracijama.

“U tom svjetlu, saradnja s fondacijom KAS predstavlja korak naprijed prema evropskoj budućnosti Crne Gore. Sa optimizmom gledamo u sjutrašnjicu, s vjerom u snagu partnerstva i saradnje", naglasio je Bečić.

Beribes je rekao da fondacija KAS već dugo prepoznaje i podržava demokratske procese u regionu zapadnog Balkana.

“Razmjena mišljenja između predstavnika fondacije i Bečića dodatno je akcentovala regionalne izazove i otvorila vrata za produktivnu i održivu saradnju”, kazao je Beribes.

Bečić je zahvalio fondaciji za njihov rad i posvećenost demokratskim vrijednostima.

"S nestrpljenjem i optimizmom očekujem da Crna Gora uskoro bude predvođena vladom, koja će dosljedno slijediti evropski put i oblikovati budućnost naše države, čuvajući i njegujući svoju suverenost i identitet”, zaključio je Bečić.

Bonus video: