Mandić: Prihvatljivo sve što smo se sinoć čvrsto dogovorili sa Spajićem

"Sinoć smo imali veoma uspješan razgovor", naveo je Mandić

63620 pregleda 519 reakcija 200 komentar(a)
Mandić, Foto: Boris Pejović
Mandić, Foto: Boris Pejović

Lider Nove srpske demokratije (NSD) Andrija Mandić saopštio je danas na mreži Iks da je koaliciji Za budućnost Crne Gore (ZBCG) prihvatljivo sve što je sinoć dogovoreno na sastanku o vladi sa mandatarom Milojkom Spajićem.

"Sinoć smo imali veoma uspješan razgovor. I želim da konstatujem da nam je prihvatljivo sve što smo se sinoć čvrsto dogovorili", napisao je Mandić, ne precizirajući šta je dogovoreno na sastanku.

Koalicija ZBCG bi, prema posljednjim informacijama, trebalo da iz parlamenta, bez učeća u izvršnoj vlasti, podrži kabinet Spajićevog Pokreta Evropa sad (PES), Demokrata, Socijalističke narodne partije (SNP) i dvije koalicije albanskih stranaka - Albanskog foruma i Albanske alijanse. Zauzvrat bi, između ostalog, trebalo da dobije funkciju predsjednika Skupštine.

Spajić je sinoć u prostorijama PES-a u Podgorici održao sastanak s potencijalnim konstituentima, kome nisu prisustvovali jedino predstavnici Albanske alijanse, nakon koga je kazao da postoji većina za sastav vlade.

“Sad radimo na sljedećem koraku, odnosno kreiranju (koalicionog) sporazuma”, izjavio je.

Međutim, on nije želio da precizira ko će sve biti u vlasti.

“Ne bih govorio o subjektima, ali imamo veću većinu nego što je očekivano... Vrata su i dalje otvorena, nećemo ih zatvarati”, dodao je.

Bonus video: