Pogledajte kako karikaturista Vijesti vidi to što bi Mandić mogao da bude predsjednik Skupštine

Novi rad Dušana Duce Gađanskog

15539 pregleda 24 reakcija 24 komentar(a)
Foto: Dušan Duca Gađanski
Foto: Dušan Duca Gađanski

Pogledajte kako karikaturista Vijesti Dušan Duca Gađanski vidi to što bi predsjednik Nove srpske demokratije (NSD) i jedan od lidera koalicije Za budućnost Crne Gore (ZBCG) Andrija Mandić mogao dibiti mjesto predsjednika Skupštine Crne Gore.

Karikatura
foto: Dušan Duca Gađanski

Koalicija ZBCG bi bi trebalo da iz parlamenta, bez učeća u izvršnoj vlasti, podrži vladu Milojka Spajića, lidera Pokreta Evropa sad (PES), u kojoj bi pored PES trebalo da budu Demokratska Crna Gora, Socijalistička narodna partija (SNP) i dvije koalicije albanskih stranaka - Albanski forum i Albanska alijansa. Zauzvrat bi, između ostalog, trebalo da dobije funkciju predsjednika Skupštine.

Mandić i drugi lider koalicije ZBCG Milan Knežević, obećali su mandataru za sastav vlade Spajiću da će potpisati principe njegovog PES o tome da će, kao potencijalni konstituenti buduće vlasti, u potpunosti slijediti spoljnu politiku države.

Sjedinjene Američke Države (SAD) veoma su zabrinute zbog izvještaja da bi novu vladajuću koaliciju u Crnoj Gori mogle da čine stranke i lideri koji se aktivno protive evroatlantskim vrijednostima.

Bonus video: