Protest na Bogetićima: "Cilj popisa je da se na svaki mogući način umanji broj Crnogoraca i broj vjernika CPC"

Protest će danas, kao i naredna dva dana, trajati od 15 do 18 časova, a isti, shodno Zakonu o unutrašnjim poslovima, snimaju policijski službenici

38122 pregleda 507 reakcija 219 komentar(a)
Sa protesta, Foto: Svetlana Mandić
Sa protesta, Foto: Svetlana Mandić

Crnogorska konzervativna partija sa NVO "Perjanici“ organizuje danas protest u mjestu Bogetići zbog, kako su istakli, neregularnog predstojećeg popisa stanovništva, „koji ima za cilj potpunu asimilaciju i nestanak crnogorske nacije, crkve i jezika“.

Protest će danas, kao i naredna dva dana, trajati od 15 do 18 časova, a isti, shodno Zakonu o unutrašnjim poslovima, snimaju policijski službenici.

"S obzirom na to da će se javno okupljanje održavati na magistralnom putu Nikšić-Podgorica u mjestu Bogetići, saobraćaj će biti potpuno obustavljen na ovoj dionici puta za sva motorna vozila, dok će se putnička motorna vozila, kombi vozila i teretna motorna vozila do 7,5 tona preusmjeravati lokalnim putem Nikšić-Carev most-Bogetići-Glava Zete-Danilovgrad“, saopštili su iz policije.

Prema riječima predsjednika Crnogorske konzervativne partije Borisa Lalovića cilj popisa je da se na svaki mogući način umanji broj Crnogoraca i broj vjernika CPC.

Bonus video: