DPS: Izborom Mandića Crna Gora i zvanično dobija antievropsku, prorusku i velikosrpsku vlast

"Svako ko uzme učešće u narednoj Vladi Crne Gore potvrdiće da se vodi isključivo interesima - partijskim a ne državnim, i da je za šaku privatnih spreman da izda Crnu Goru"

11087 pregleda 101 reakcija 93 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS

Demokratska partija socijalista (DPS) ocijenila je da će izborom Andrije Mandića na mjesto predsjednika Skupštine, Crna Gora "i zvanično dobiti antievropsku, velikosrpsku i prorusku vlast".

"Oslobođenje Crne Gore od antifašizma, europejstva i zapadnog kursa - koje je počelo prije više od tri godine uz neskrivenu podršku međunarodne zajednice, kulminira ovih dana najavom da će optuženi terorista, koji tvrdi da je njegov predsjednik Vladimir Putin, preuzeti mjesto čelnika Skupštine, a da će već naredne godine lideri Demokratskog fronta biti sastavni dio Vlade. Ukoliko ovakav razvoj događaja bude na kraju i ostvaren, Crna Gora će dobiti treću vladu koja otvoreno i neskriveno radi protiv državnih interesa i čiji je stvarni predsjednik Aleksandar Vučić", navodi se u saopštenju DPS-a.

Dodaju da je jasno "da će Crna Gora skrenuti sa evropskog i zapadnog puta i da će prioritet u radu Vlade biti podređenost interesima zvaničnog Beograda i Moskve".

"Finalno, svako ko uzme učešće u narednoj Vladi Crne Gore potvrdiće da se vodi isključivo interesima - partijskim a ne državnim, i da je za šaku privatnih spreman da izda Crnu Goru", zaključuje se u saopštenju DPS-a.

Bonus video: