DPS: Partije koje izaberu Mandića za šefa parlamenta destabilizuju Crnu Goru

"Izborom vlade trulih kompromisa biće zadovoljeni stranački i lični apetiti onih koji je glasaju, ali će njihov obraz ostati uprljan zauvijek", saopštio je DPS

16493 pregleda 66 reakcija 50 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS

Demokratska partija socijalista (DPS) saopštila je da oni politički subjekti koji uđu u koaliciju sa Novom srpskom demokratijom, na čijem čelu je Andrija Mandić, i njega ustoliče na mjesto predsjednika parlamenta, ne samo da otvaraju vrata uplivu Rusije do najosjetljivijih podataka koje se tiču bezbjednosti države, i njenog učešća u NATO savezu, već destabilizuju Crnu Goru i "daju odriješene ruke velikosrpskom nacionalizmu da vršlja po Crnoj Gori".

"Najava formiranja vlasti u kojoj će glavni stub činiti poslušnik zvaničnog Beograda i Kremlja, negator genocida u Srebrenici, štrajkač glađu protiv priznanja Kosova, dobitnik Vulinove sablje za uspješno učešće u ratu Srbije protiv NATO 1999. i djelovanju tokom egzodusa kosovskih Abanaca, je tempirana bomba u temeljima građanske Crne Gore. Stranke koje budu učestvovale u takvoj koalicionoj vlasti svjesno će podržati ratnog prvoborca i četničkog Ravnogorca, prvostepeno osuđenog za državni udar, vječitog lidera remetilačke politike u Crnoj Gori i slugi velikosrpskih i ruskih interesa u Crnoj Gori", saopštio je Medija centar DPS-a.

Tvrde da Mandić želi Crnu Goru napraviti "slijepim sljedbenikom naredbi iz Beograda i Kremlja".

"Andrija Mandić svoje zlokobne namjere, da od naše države napravi slijepog sljedbenika naredbi iz Beograda i Kremlja nije ostvario upravo iz razloga što nikad ništa od njega i njegove stranke nije zavisilo. Samo iz tih razloga negator genocida u Srebrenici i glorifikator ratnog zločinca Ratka Mladića nije ispunio obećanje da će političke strukture koje predvodi povući priznanje nezavisnosti Kosova; samo iz tog razloga što je za vrijeme vlasti DPS-a Mandić bio na političkoj margini, nije došlo do narušavanja međuetničkog i međunacionalog sklada u Crnoj Gori.

"Oni politički subjekti koji uđu u koaliciju sa Mandićevom strankom i njega ustoliče na mjesto predsjednika Parlamenta, ne samo da otvaraju vrata uplivu Rusije do najosjetljivijih podataka koje se tiču bezbjednosti države, i njenog učešća u NATO savezu, već destabilizuju Crnu Goru i daju odriješene ruke velikosrpskom nacionalizmu da vršlja po Crnoj Gori. Izborom vlade trulih kompromisa biće zadovoljeni stranački i lični apetiti onih koji je glasaju, ali će njihov obraz ostati uprljan zauvijek", saopštio je DPS.

Bonus video: