"NE SRLJAJTE U NOVU IZDAJU"

DF: Ako vlast glasa za prijem Kosova u UNESCO, obrukaće i poniziće cijelu Crnu Goru

Kako je rekao poslanik Demokratskog fronta, u tom savezu očekuju od Vlade Srbije da u ovom slučaju postupi isto kao i u Makedoniji, i povuče svoje diplomatsko osoblje iz Crne Gore
52 pregleda 0 komentar(a)
DF, Demokratski front, Foto: DF
DF, Demokratski front, Foto: DF
Ažurirano: 22.08.2017. 15:05h

Demokratski front (DF) pozvao je crnogorsku vlast da ne glasa za prijem Kosova u UNESCO.

„Takav potez osim što bi obrukao i ponizio Crnu Goru i njenu tradiciju, produbio bi krizu ne samo u Crnoj Gori nego i u čitavom regionu“, ocijenjeno je iz DF-a.

Poslanik tog političkog saveza, Budimir Aleksić, navodi da im je u DF-u jasno da će "marionetski režim učiniti sve da zada što jači i podmukliji udarac Srbiji i tradicionalnoj Crnoj Gori", ali su u DF-u "dužni da ih još jednom upozorimo da ne idu protiv većinske volje građana, i da ne srljaju u novu izdaju“.

„Eventualna podrška prijemu samoproglašene države Kosovo u UNESCO bio bi klasičan neprijateljski akt prema Srbiji, ali pogotovo prema onoj Crnoj Gori koju predstavljamo mi, a koja je u i vrijeme dinastije Petrović stvarana dominantno na kosovskoj epopeji“, navodi se u izjavi Aleksića.

DF, kako je rekao, očekuje od Vlade Srbije da u ovom slučaju postupi isto kao i u Makedoniji, i povuče svoje diplomatsko osoblje iz Crne Gore.

On tvrdi da su još od vremena podmetanja DF-u afere "lažni državni udar" registrovali čudno ponašanje zaposlenih u Ambasadi Srbije.

„Nedavno smo upoznati od državljana Srbije koji su bili zatvoreni u Spužu da su pojedini iz ambasade, zajedno sa pripadnicima crnogorske tajne policije, ubjeđivali ova lica da priznaju učešće u lažnom državnom udaru, iako nisu učestvovali u bilo kakvoj krivičnoj radnji u Crnoj Gori, kako bi opravdali monstruozne optužbe Đukanovićevog antisrpskog režima i nanijeli političku štetu DF-u“, kazao je Aleksić.

To ih je, kako dodaje, teško pogodilo, jer se zbog "takvih korumpiranih i izdaji sklonih državnih činovnika i djelova službe bezbjednosti" mjesecima u zatvoru, pored državljana Srbije, nalaze i politički zatvorenici - Mihailo Čađenović, Dejan Vujisić, Željko Šćepanović i Momir Nikolić, i vodi sudski proces protiv lidera DF-a.

Aleksić ocjenjuje da ništa manje nije ugrožena Ambasada Srbije u Skoplju nego u Podgorici.

„I u jednoj i u drugoj, srpski neprijatelji vrbuju i traže one koji će raditi za njihove ciljeve, a protiv interesa srpskog naroda“, smatra Aleksić.

Prema njegovim riječima, zapadni međunarodni faktor ovih dana vrši snažan pritisak na "takozvanu građansku opoziciju u Crnoj Gori da podrži učlanjenje lažne države Kosovo u UNESCO."

„U saznanju smo da su oni prihvatili da izađu u susret takvim zahtjevima i da neće praviti nikakav problem Vladi Crne Gore po ovom pitanju. Ako ova naša saznanja nijesu tačna, i ako neko od njih misli slično DF-u pozivamo ga da se oglasi u odnosu na ovo važno pitanje“, naveo je Aleksić.

On je naglasio da je DF jasan i otvoren - lažna država Kosovo ne treba da bude član UNESCO, a kada se steknu uslovi, Vlada Crne Gore će poništiti priznanje lažne države Kosovo.

Preporučujemo za Vas