Bogdanović: DPS ostaje istrajan u usvajanju evropskih standarda i praksi

Generalni sekretar DPS-a se sastao sa direktorom za Zapadni Balkan Vestminsterske fondacije za demokratiju

5212 pregleda 6 komentar(a)
Neziri i Bogdanović, Foto: DPS
Neziri i Bogdanović, Foto: DPS

Demokratska partija socijalista (DPS) ostaje posvećena konstantnom usvajanju trendova modernih partija u demokratski razvijenim društvima i implementaciji brojnih standarda u oblasti organizacije i rada partije, kako bi unaprjeđenjem organizacionih, kadrovskih i programskih kapaciteta bila spremna da pruži adekvatne odgovore za buduće unutrašnje političke procese, ali i one koji su aktuelni u regionalnim i međunarodnim okvirima.

To je kazao generalni sekretar DPS-a Aleksandar Bogdanović, koji se sastao sa Damirom Nezirijem, direktorom za Zapadni Balkan Vestminsterske fondacije za demokratiju.

Bogdanović je, kako je saopštio DPS, ocijenio da ta stranka ima svijest o važnosti partnerstva sa relevantnim međunarodnim organizacijama u oblasti unaprjeđenja demokratije, te da DPS "ostaje istrajan u usvajanju evropskih standarda i praksi kada je u pitanju unaprjeđenje same partije, ali i crnogorskog društva".

Neziri je, kako navodi DPS, upoznao sagovornika sa novim aktivnostima fondacije, ocijenivši značajnom saradnju Demokratske partije socijalista i Vestminsterske fondacije koja je "doprinosila unaprjeđenju političke svijesti i demokratske zrelosti crnogorskog društva".

Sagovornici su iskazali spremnost za dalje unaprjeđenje i razvoj novih mehanizama saradnje, zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: