Danilović: Ne znam da li je Ujedinjena dio većine, Spajić sa nama nije obavio nijedan razgovor na temu podrške

On je rekao Spajiću da ne zna da li se prozivka o nedostatku potvrde odnosi i na njega, ali da priznaje da nisu imali komunikaciju bilo koje vrste od njegove poruke izvinjenja

15984 pregleda 54 reakcija 51 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Predsjednik Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović poručio je lideru Pokreta Evropa sad (PES) i mandataru Milojku Spajiću da ne zna i ne umije da odgovori da li je Ujedinjena dio većine "jer to ne znam, niti mogu znati, sve dok nas o tome Vi ne obavijestite".

Danilović je na Fejsbuku napisao da su juče od Spajića na grupi "Sporazum za 44. Vladu" dobili prekor i poziv da se, svi koji nisu odgovorili, izjasne jesu li dio većine ili ne.

Danilović je tim povodom objavio svoj odgovor, jer je, kako kaže, neophodno da javnost zna kako i o čemu pregovaraju.

On se izvinio Spajiću što prošlog puta nije prisustvovao sastanku iz tehničkih razloga. Kako kaže, nije bio u Podgorici, a propušteni poziv je vidio tek naveče.

"Pozvao sam gospodina Spajića par puta ali nismo uspostavili kontakt pa sam uputio poruku izvinjenja i objasnio šta se dogodilo. Očekivao sam da ćemo preko ove grupe dobiti poziv za makar još jedan zajednički sastanak, ali pošto vidim da je to izostalo razumijem da postoji drugi vid komunikacije u kojemu ja i Ujedinjena očigledno ne učestvujemo", napisao je Danilović.

On je rekao Spajiću da ne zna da li se prozivka o nedostatku potvrde odnosi i na njega, ali da priznaje da nisu imali komunikaciju bilo koje vrste od njegove poruke izvinjenja.

"... izuzev što sam u trenutku kada ste poslali predlog Koalicionog sporazuma i aneksa, porukom pitao do kada je rok da se izjasnim o predloženom? Nisam do danas dobio odgovor. Ne znam i ne umijem da odgovorim da li je Ujedinjena dio većine jer to ne znam, niti mogu znati, sve dok nas o tome Vi ne obavijestite. Vidio sam u Predlogu Sporazuma da je naša Stranka upisana kao potpisnica ali na tu temu nismo progovorili nijednu riječ niti razmijenili nijednu poruku. Na osnovu medijskih natpisa, posebno današnjeg u Vijestima, reklo bi se da nismo dio većine, ali to jesmo li ili ne možete znati samo Vi kao mandatar", napisao je Danilović.

Rekao je mandataru da ga o tome može obavijestiti u grupi, nakon čega će znati da li imaju obavezu da potvrde Sporazum.

"Po Vašem predlogu izvršne i zakonodavne vlasti (Odjeljak IV Sporazuma) Ujedinjene nema ni u jednoj od struktura tako da biste nam mogli pomoći da riješimo misteriju zašto smo u inicijalnom tekstu među potpisnicima, a da sa nama niko nije obavio nijedan razgovor na temu uslovne ili bezuslovne podrške Vladi i skupštinskoj većini. Vjerujući da razumijete našu nedoumicu, bez obzira što smo kao i mnogi drugi skloni političkoj imaginaciji, nadamo se da ćete nas obavijestiti da li smo dio većine ili nismo kako bismo dali svoj doprinos Sporazumu, ili i Vas i uvažene kolege lišili našeg dragocjenog prisustva", zaključio je Danilović.

Bonus video: