GO PES podržao predlog kandidata za ministre i sporazum o vlasti: Ivanoviću MVP, Gorčević MEP, Mujoviću energetika...

Glasanje na elektronskoj sjednici je trajalo do 15 časova.

111425 pregleda 214 reakcija 148 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 18.10.2023. 15:56h

Glavni odbor Pokreta Evropa sad (PES) prihvatio je danas na elektronskoj sjednici sporazum o formiranju nove vlasti, te potvrdio predlog manadatara i lidera te partije Milojko Spajić za buduće njihove ministre.

To je saopšteno iz PES-a.

Glasanje na elektronskoj sjednici je trajalo do 15 časova.

Članovi su se izjašnjali o predlogu u cjelini.

"Na elektronskoj sjednici Glavnog odbora PES-a prihavaćen je predloženi Sporazum o formiranju parlamentarne većine, bez glasova protiv. Na današnjoj sjednici je, takođe bez glasova protiv, potvrđen predlog mandatara Milojka Spajića za buduće članove 44. Vlade u okviru resora koji po Sporazumu pripadaju PES-u", piše u saopštenju PES-a.

Za ministra vanjskih poslova predložen je član Predsjedništva PES-a Filip Ivanović, a za ministarku evropskih poslova Maida Gorčević, takođe članica Predsjedništva.

Za ministarku prosvjete, nauke i inovacija predložena je Anđela Jakšić Stojanović (Predsjedništvo), a za ministra finansija Novica Vuković, kao što su "Vijesti" već objavile.

Kandidat za ministra pravde je Andrej Milović (Predsjedništvo), za ministra zdravlja doktor Vojislav Šimun, a kandidatkinja za ministarku rada i socijalnog staranja je Naida Nišić.

Kandidat za ministra energetike i rudarstva je dekan Elektrotehničkog fakulteta Saša Mujović.

Predloženo je da Janko Odović pokriva mjesto ministra prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine, dok je kandidat za ministra saobraćaja i pomorstva Filip Radulović (Predsjedništvo).

Na elektronskoj sjednici Glavnog odbora PES-a prihavaćen je predloženi Sporazum o formiranju parlamentarne većine, bez glasova protiv.

Bonus video: