Zenka neće u novu vlast

"Bili smo voljni da pomognemo učešćem u jednoj vladi (bez ministarskog mjesta), gdje bi preovladavao duh građanske Crne Gore, ali nažalost nije bilo dovoljne snage i spremnosti, pa su preovladale ideje i snage koje Crnu Goru vode u borbu za opstanak", kazali su iz DUA

30623 pregleda 325 reakcija 124 komentar(a)
Zenka, Foto: Boris Pejović
Zenka, Foto: Boris Pejović

Demokratska unija Albanaca (DUA) saopštila je danas da je odlučila da neće biti dio nove vlasti.

Iz partije na čijem je čelu Mehmed Zenka Vijestima su kazali da su prije sedam dana održali sjednicu Glavnog odbora partije na kojoj su jednoglasno odlučili da ne podržavaju "ovu novu konstelaciju Skupštine i vlade" jer je to kako su naveli u potpunosti suprotno od njihovih programskih i ideoloških načela i principa.

"Bili smo voljni da pomognemo učešćem u jednoj vladi (bez ministarskog mjesta), gdje bi preovladavao duh građanske Crne Gore, ali nažalost nije bilo dovoljne snage i spremnosti, pa su preovladale ideje i snage koje Crnu Goru vode u borbu za opstanak. Nadali smo se ovih dana da će ipak razum i ideja multinacionalne građanske Crne Gore preovladavati, ali uzalud", piše u saopštenju DUA.

Oni navode da "stoga ostaje na snazi odluka Glavnog odbora da DUA nema što da traži u društvu nazadnih i retrogradnih politika, koje Crnu Goru svakim danom sve više udaljavaju od evroatlantskih ideja".

"DUA ostaje vjerna svojim principima, da samo jedna građanska i euroatlanski integrisana Crna Gora može biti garant opstanka", zaključuje se u saopštenju DUA.

Bonus video: