Nikolić: Zahtijevamo human tretman za Veljovića, odnos prema njemu ne smije biti proizvod revanšizma

"Veselin Veljović ima pravo na pravično postupanje u sudskom procesu, i punu zdravstvenu zaštitu, što mu je do sada bilo očigledno uskraćeno"

13633 pregleda 62 reakcija 62 komentar(a)
Nikolić, Foto: DPS
Nikolić, Foto: DPS

Portparol Demokratske partije socijalista (DPS) Miloš Nikolić kazao je u objavi na društvenoj mreži X (bivši Tviter) da ta partija zahtijeva human tretman, obezbjeđivanje adekvatnih zdravstvenih uslova, kao i omogućavanje kompletne zdravstvene njege za Veselina Veljovića.

On je istakao da odnos prema Veljoviću, u situaciji u kojoj se nalazi, uz ozbiljno narušeno zdravlje, ne smije biti proizvod revanšizma.

"Tražimo od pravosudnih vlasti da poštuju ljudska prava u ovom kao i u svakom drugom slučaju. Veselin Veljović ima pravo na pravično postupanje u sudskom procesu, i punu zdravstvenu zaštitu, što mu je do sada bilo očigledno uskraćeno", napisao je Nikolić.

Poručio je da DPS očekuje od nadležnih da predoče javnosti zašto su ignorisali ozbiljne zdravstvene probleme Veljovića, i doveli do situacije da se njegovo zdravstveno stanje drastično pogorša.

Nekadašnji direktor Uprave policije odveden je ranije danas iz Istražnog zatvora u Spužu i zadržan je na liječenju u Kliničkom centru Crne Gore (KCCG) u Podgorici.

Prema nezvaničnim saznanjima Vijesti, Veljović je konstantno opserviran u zatvorskoj zdravstvenoj službi, a nedavno je odbio određene specijalističke preglede - snimanja.

"Danas je odvezen u Klinički centar i na preporuku tamošnjeg ljekara zadržan na opservaciji", kazali su iz UIKS-a.

Veljović je uhapšen 24. jula na Žabljaku.

Po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) lisice na ruke stavili su mu pripadnici Specijalnog policijskog odjeljenja (SPO).

To tužilaštvo tereti ga da je povjerljivim informacijama pomagao šefu kriminalne organizacije Aleksandru Mrkiću da švercuje cigarete. Navodno, u transkriptima sa Skaja tužioci su pročitali da je Veljović javio Mrkiću da će policija pretresati prostorije Muja Nikočevića, čime mu je pričinio korist u nelegalnom poslu - švercu cigareta.

Sumnjiče ga za dva krivična djela - članstvo u kriminalnoj organizaciji i zloupotrebu službenog položaja.

Nekadašnji prvi policajac negirao je optužbe, objasnivši pred specijalnim tužiocem da je Mrkića i njegove poslove istraživao, a ne pomagao mu.

Bonus video: