Budžet Opštine Berane 12 miliona eura

Na sjednici lokalnog parlamenta usvojene su odluke o zaradama lokalnih funkcionera, kao i službenika i namještenika
53 pregleda 1 komentar(a)
Dragoslav Šćekić, Foto: Tufik Softić
Dragoslav Šćekić, Foto: Tufik Softić
Ažurirano: 25.04.2018. 13:10h

Budžet Opštine Berane za 2018. godinu iznosiće 12 miliona eura.

Budžet je za milion eura uvećan od planiranog amandmanom koji je uložio predsjednik opštine Dragoslav Šćekić.

Na sjednici lokalnog parlamenta Šćekić je iskoristio priliku da replicira odbornicima DPS-a koji su imali veliki broj zamjerki, ocjenjujući da su te primjedbe više političkog nego stručnog karaktera.

Odgovarajući na primjedbu o velikom broju zaposlenih u lokalnoj upravi, on je rekao da pravo na rad imaju svi građani, a ne samo članovi DPS-a i da neće biti otpuštanja dok taj proces ne počne na državnom nivou.

"Kada počne racionalizacija sa nivoa Vlade i državnih preduzeća po dubini, kada bude počelo otpuštanje u opštinama gdje je na vlasti DPS, tada ćemo i mi ući u taj proces. Prije toga, zapošljavaćemo dok nam budžet to dozvoljava", rekao je Šćekić.

On je objasnio da se budžet usvaja sada a ne krajem godine, zbog izbora koji su održani u februaru, sa ponovljenim mjestima početkom marta, te da se ranije nije mogao usvajati.

Na sjednici lokalnog parlamenta usvojene su odluke o zaradama lokalnih funkcionera, kao i službenika i namještenika.

Poslije lokalnih izbora u ovom gradu vlast vrše koalicija Zdravo Berane i Demokratska Crna Gora sa 18 odbornika, dok je sa odbornikom manje u opozicionim klupama koalicija DPS, BS, SD.

Bonus video: