Bečić kandidat za zamjenika premijera, Koprivica za potpredsjednika Vlade, Bogdanović za ministra unutrašnjih poslova...

Tamara Vujović biće ministarka kulture i medija, a aktuelni predsjednik Opštine Kolašin Vladimir Martinović ministar turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera

67262 pregleda 269 reakcija 141 komentar(a)
Bogdanović i Bečić, Foto: Boris Pejović
Bogdanović i Bečić, Foto: Boris Pejović

Lider Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić, kandidat je te partije za zamjenika premijera za bezbjednost, unutrašnju politiku, evropske i vanjske poslove, dok je Momo Koprivica, kandidat za potpredsjednika Vlade za politički sistem, pravosuđe i antikorupciju.

To je jednoglasno odlučilo Predsjedništvo Demokrata.

Predsjedništvo je odlučilo da Borisa Bogdanovića kandiduje za ministra unutrašnjih poslova a Dragana Krapovića za ministra odbrane.

Tamara Vujović biće kanditat za ministarku kulture i medija, a aktuelni predsjednik Opštine Kolašin Vladimir Martinović ministar turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera.

"Predsjedništvo smatra da će kroz pozicije koje su nam povjerene, kadrovi Demokrata postaviti temelje za sveobuhvatnu transformaciju crnogorskog društva. S ovim izborom čvrsto stremimo prema našem evropskom identitetu i budućnosti, uvjereni u neupitnu pripadnost našoj evropskoj zajednici. Uz duboko razumijevanje trenutka u kojem se Crna Gora nalazi, svjesni smo imperativa evropskih integracija i kredibilnog članstva u NATO-u, kao ključnog koraka ka budućnosti. Evropski put nije samo politička aspiracija, već iskrena težnja da se naša zemlja uskladi s vrijednostima i standardima koje Evropska unija zastupa", navodi se u saopštenju Demokrata.

Dodaju da ove integracije nisu samo administrativni proces, "one su odraz naše želje za snažnijom demokratijom, ekonomskom stabilnošću i socijalnom pravdom".

"Izlazak iz krize zahtijeva jasnu viziju, odlučnost i jedinstvo. Svjesni težine situacije, shvatamo da samo stabilna i odlučna Vlada može premostiti postojeće prepreke i usmjeriti nas ka napretku. Formiranje nove Vlade nije samo promjena vlasti, to je prekretnica i sveobuhvatan iskorak ka redefinisanju naših državnih prioriteta i ambicija. Svjesni odgovornosti koja nam je povjerena i prepoznajući značaj bezbjednosnog sektora i borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije za stabilnost i prosperitet naše zemlje, odlučno smo posvećeni jačanju institucionalnih mehanizama, uspostavljanju strožih regulatornih okvira i razvijanju sveobuhvatne strategije koja će osigurati da Crna Gora ostane ne samo zaštićena, nego i otporna na sve unutarašnje i spoljne prijetnje. U toj misiji, ključna je saradnja s građanima, civilnim sektorom i međunarodnim partnerima, jer samo zajedničkim naporima možemo postaviti temelje sigurne, transparentne i prosperitetne budućnosti za sve nas", zaključuje se u saopštenju Demokrata.

Bonus video: