Đukanović optužio kolege: Na kamp idu zbog NATO-a

Đukanović tvrdi da opozicioni predavači na kampu REACT gostuju po nalogu američke administracije
25 komentar(a)
Milutin Đukanović, Foto: Boris Pejović
Milutin Đukanović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 22.08.2017. 06:02h

Funkcioner Demokratskog fronta (DF) Milutin Đukanović optužio je dio opozicije da angažmanom na predavanjima o NATO-u, direktno radi za interese Demokratske partije socijalista (DPS). Aludirajući na najavu da će lideri Demokratske Crne Gore i građanskog pokreta URA Aleksa Bečić i Dritan Abazović biti predavači na regionalnom Euroatlantskom kampu REACT, Đukanović je kazao da dio opozicije radi “po instrukcijama stranih ambasada”.

“NATO je sračunato angažovao predavače i iz opozicije. I to one koji su nekada bili protiv NATO-a, a danas kažu da je to “završena stvar” i prošlost koja navodno više nikoga ne interesuje. Front je na vrijeme upozoravao javnost na namjeru SAD-a da u Crnoj Gori na vlast instalira “tim B” koji će sa DPS-om nastaviti bespogovorno da izvršava naređenja vašingtonske administracije”, kazao je Đukanović. Ističući da je većina građana protiv članstva Crne Gore u NATO-u, on je poručio da će Front nastaviti da insistira na “provjeri narodne volje na referendumu”. On smatra da je nakon učlanjenja u Aliansu procijenjeno da se u Crnoj Gori nije promijenio odnos snaga i da se većina građana protivi učlanjenju, zbog čega je nastavljeno sa promotivnim kampanjama.

“To što se kao predavači i NATO promoteri pojavljuju lideri nekih opozicionih stranaka, pokazuje pravu pozadinu serije sastanaka ostatka opozicije sa predstavnicima američke administracije, koja je kulminirala susretom sa potpredsjednikom Majklom Pensom”, kazao je on.

Ističući da su društvu neophodne temeljne političke, institucionalne i ekonomske reforme, Đukanović je kazao da je stav američke administracije da je “sistem dobar i da ga treba samo osvježiti novim snagama kojima bi upravljao DPS”.

“Za Crnu Goru je predviđeno da ima autokratsku vlast koja će bespogovorno izvršavati naređenja vašingtonske administracije”, kazao je. Sa.K.

Bonus video: