"Odbornici DPS, LP i SD Danilovgrad naknade donirali JU Centar za dnevni boravak"

"Donacija je uplaćena na ime pružanja pomoći ovoj veoma važnoj ustanovi u našem gradu za kupovinu novog kombija za prevoz korisnika i korisnica Centra", ističe se u saopštenju DPS Danilovgrad

9136 pregleda 44 reakcija 44 komentar(a)
Foto: OO DPS Danilovgrad
Foto: OO DPS Danilovgrad

Odbornici Demokratske partije socijalista (DPS), Liberalne partije (LP) i Socijaldemokrata (SD) Danilovgrad svoje odborničke naknade donirali su Javnoj ustanovi (JU) Centar za dnevni boravak, saopšteno je danas iz Opštinskog odbora DPS Danilovgrad.

"Kako je na sjednici Skupštine opštine Danilovgrad i najavljeno od strane zamjenika šefa Kluba odbornika DPS – LP Miroslava Popovića, odbornici Demokratske partije socijalista, Liberalne partije i Socijaldemokrata svoje odborničke naknade donirali su JU Centru za dnevni boravak. Donacija je uplaćena na ime pružanja pomoći ovoj veoma važnoj ustanovi u našem gradu za kupovinu novog kombija za prevoz korisnika i korisnica Centra", ističe se u saopštenju.

Iz DPS Danilovgrad su dodali da "kako kombi predstavlja jedno od osnovnih sredstava za rad i kako bi novo vozilo umnogome olakšalo svakodnevno funkcionisanje Centra koji vodi brigu o ranjivim kategorijama našeg društva, baš kao što smo i istakli na XIII sjednici Skupštine opštine Danilovgrad održanoj 15.09.2023. godine, a kako po tom pitanju gotovo da ništa nije urađeno, ponovo pozivamo lokalnu vlast da iz opštinskog budžeta opredijeli sredstva kojima će pomoći ovoj ustanovi da prevaziđe problem s kojim se suočava".

"Ne smijemo imati prečeg posla od ovoga da kao, valjda, odgovorni pojedinci i grupe, svako u granicama svojih nadležnosti i mogućnosti pomognemo onima koji nam kroz svoj svakodnevni radni angažman demonstriraju požrtvovanost, humanost i plemenitost kao vrijednosti na kojima bi trebalo da počiva cijela društvena zajednica", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: