Mašković: Injac ne odgovara na upite o masovnom zapošljavanju

Šef Kluba odbornika SD-LP rekao da je gradonačelnica shodno Poslovniku imala rok u okviru kojeg nije odgovorila na njegovo pitanje

5423 pregleda 14 komentar(a)
Mašković, Foto: Socijaldemokrate Crne Gore
Mašković, Foto: Socijaldemokrate Crne Gore

Šef Kluba odbornika Socijaldemokrata - Liberalne partije u podgoričkom parlamentu Miloš Mašković tvrdi da gradonačelnica Podgorice Olivera Injac krije podatke o zapošljavanju u gradskoj upravi jer odbija da mu dostavi odgovore na zahtjev.

Mašković navodi da je početkom oktobra uputio zahtjev za obavještenje od gradonačelnice povodom masovnog zapošljavanja u Glavnom gradu, ali da je odgovor izostao čime je prekršen Poslovnik Skupštine Glavnog grada.

"Gradonačelnici sam se obratio 5.10. sa zahtjevom da me informiše o masovnom zapošljavanju u Glavnom gradu kroz ugovore o djelu i ugovore o povremenim i privremenim poslovima. Tačnije, tražio sam informacije o broju zaposlenih na taj način, osnov i svrhu njihovog zaposlenja, kao i kumulativni iznos koji je iz budžeta za to opredijeljen”, navodi Mašković.

On kaže da odgovor još uvijek nije stigao, uprokos činjenici da gradonačelnicu na to obavezuje član 44 Poslovnika Skupštine koji kaže da ima rok od 15 dana da dostavi odgovore.

"... što se nije dogodilo, čime je gradonačelnica grubo prekršila Poslovnik Skupštine Glavnog grada i još jednom pokazala koliko ne poštuje instituciju koja ju je izabrala, a ni građane Podgorice. Sa druge strane, zabrinjava je činjenica da gradonačelnica krije podatke o zapošljavanjima u gradakoj upravi, ali potrvđuje navode opozicije da se radi o klasičnom zadovoljavanju partijskih apetita, kadriranjem unutar gradske uprave kroz ugovore o djelu” zaključio je Mašković.

Bonus video: