Komnenović na obuci instruktora za popisivače u Tivtu: Očekujem da obezbijedite legitimitet popisnog procesa

On je naveo da je proces pripremnih aktivnosti u okviru Popisa u Tivtu obilježilo slabo interesovanje kandidata za popisivače

3206 pregleda 3 komentar(a)
Obuka instruktora za popisivače u Tivtu, Foto: Opština Tivat
Obuka instruktora za popisivače u Tivtu, Foto: Opština Tivat

Dvodnevna obuka instruktora za popisivače, koji učestvuju u sprovođenju „Popisa stanovništva, domaćinstava i stanova 2023“ u opštini Tivat, počela je danas. Njih deset izabranih po osnovu javnog oglasa, proći će propisanu obuku kako bi bili u mogućnosti nastaviti dalji rad sa popisivačima koji su učesnici Popisa 2023.

Predsjednik Opštine Tivat, ujedno i predsjednik Popisne komisije u tom gradu Željko Komnenović obratio se instruktorima. „Od vas kao instruktora se očekuje da obezbjedite legitimitet ovog procesa. Kao predsjednik Popisne Komisije, a posebno kao predsjednik opštine očekujem da se Popisu pristupi ozbiljno i odgovorno. Propisana pravila moraju biti poštovana i insistiram na tome da Popis prođe tako da na njega niko nema zamjerku”, istakao je Komnenović.

On je naveo da je proces pripremnih aktivnosti u okviru Popisa u Tivtu obilježilo slabo interesovanje kandidata za popisivače.

Istakao da među kandidatima za popisivače brojno prednjače kandidati sa srednjom stručnom spremom. Shodno dostavljenim prijavama za popisivače u cilju sprovođenja “Popisa stanovništva, domaćinstava i stanova 2023. godine”, te dostavljenoj potpunoj i urednoj dokumentaciji, Popisna komisija Opštine Tivat u petak je inače, donijela odluku i izabrala 82 popisivača.

“Opština Tivat učiniće sve što je u njenoj moći da se popis u Tivtu sprovodi u skladu sa najboljim popisnim praksama, u skladu sa zakonima i drugim aktima koji uređuju ovu oblast. Lokalna uprava će stvoriti optimalne uslove, a Popisna komisija posao Popisa obavljaće savjesno, pošteno, predano i u skladu sa pravilima”, poručio je Komnenović.

Obuku instruktora za popisivače sprovode državne instruktorke Monstat-a, članice opštinske Popisne komisije Biljana Radović i Katarina Bigović.

Bonus video: