Đeljošaj predložen za potpredsjednika Vlade, Dukaj za ministra javne uprave

"Obavještavamo vas da je na osnovu saglasnosti svih partijskih organa donijeta jednoglasna odluka o kandidatima koji će predstaviti Albanski forum"

19580 pregleda 20 reakcija 20 komentar(a)
Lider Albanskog foruma Nik Đeljošaj, Foto: Boris Pejović
Lider Albanskog foruma Nik Đeljošaj, Foto: Boris Pejović

Kandidat Albanskog foruma za potpredsjednika Vlade i ministra ekonomskog razvoja je nosilac liste te koalicije na prethodnim izborima Nik Đeljošaj, dok je kandidat za ministra javne uprave Maraš Dukaj.

To je večeras saopšteno iz Albanskog foruma.

Đeljošaj je aktuelni predsjednik Opštine Tuzi, a Dukaj ministar javne uprave u odlazećoj Vlaadi Dritana Abazovića.

"Obavještavamo vas da je na osnovu saglasnosti svih partijskih organa donijeta jednoglasna odluka o kandidatima koji će predstaviti Albanski forum", navedeno je u saopštenju.

Članovi Albanskog foruma su, kako se dodaje, čvrsto preporučili i predložili ova dva imena, znajući za veliki posao i ogroman doprinos koji su do sada dali na svojim funkcijama.

"G. Đeljošaj je sa svojim timom pretvorio opštinu Tuzi u regionalni model dobrog upravljanja, ostvarujući ogroman ekonomski i infrastrukturni razvoj. Razvojna i ekonomska vizija gospodina Đeljošaja biće snažan adut u svim poslovima i sferama buduće 44. Vlade Crne Gore. Nik Đeljošaj je dokazani pobjednik i veoma posvećena osoba u poslu koji radi, i to nas uvjerava da je Albanski forum donio jedinu ispravnu odluku", piše u saopštenju.

Dukaj je, kako se dodaje, predložen da i dalje bude ministar javne uprave, "posao koji je do sada obavljao profesionalno i uspješno, reformišući javnu upravu i inicirajući zakone koje Crna Gora uopšte nije ni imala, poput Zakona o Vladi".

Dukaj
Dukajfoto: Ministarstvo javne uprave

"Ministarstvo javne uprave pod rukovodstvom gospodina Dukaja je radilo više za godinu nego što su drugi ministri u toj oblasti radili posljednjih decenija. Naši kandidati za 44. Vladu će uvijek raditi za dobro svih građana i u tom pravcu će Albanski forum biti ključni faktor u odlučujućim političkim i društvenim procesima, sa posebnim akcentom na proces decentralizacije i snažnog ekonomskog razvoja", poručili su.

Bonus video: