Damjanović: UP da se angažuje povodom procjene bezbjednosti popisivača; Abazović: Pitanje popisa za nas arhivirano

Premijer Dritan Abazović je rekao da je legitimna odluka nove vlade da se popis odloži na mjesec dana, ali i ocijenio da ne postoji nijedna prepreka da se taj proces održi u planiranom terminu

18506 pregleda 34 reakcija 15 komentar(a)
Foto: Vlada Crne Gore/Youtube
Foto: Vlada Crne Gore/Youtube

Ministar finansija Aleksandar Damjanović uputio je molbu Upravi policije da se angažuje povodom zahtjeva Monstata o procjeni bezbjednosti popisivača instruktora i popisivača koji im je upućen 16. i 23. oktobra.

On je na sjednici Vlade rekao da je juče ometan rad popisivača instruktora i popisivača u iznajmljenim zgradama u prostorijama Opštine Ulcinj.

Damjanović je rekao da su ih ometala nepoznata lica.

"O tome je napravljena službena zabilješka i data izjava u Upravi policije", rekao je Damjanović.

Premijer Dritan Abazović je rekao da je legitimna odluka nove vlade da se popis odloži na mjesec dana, ali i ocijenio da ne postoji nijedna prepreka da se taj proces održi u planiranom terminu.

"Svako može legitimno da donosi odluke, ali samo da od toga ne pravimo bauk. U ovom trenutku ne postoji nijedna prepreka da proces počne", rekao je on na sjednici.

"Vijesti" su jutros objavile da će odlaganje popisa za mjesec povećati ukupne troškove tog procesa 20 odsto, što je oko 600.000 do 700.000 eura.

"Moramo da razmišljamo i o ovome što je bila jutros informacija o dodatnim troškovima ako se proces odloži, to je isto važna stvar. Mislim da potpuno legitimno mogu da donose odluke na način na koji misle da treba. Što se ove Vlade tiče, za nas je to pitanje u proceduralnom smislu arhivirano. Svaka radnja može da počne onako kako je zamišljeno. Sve ostalo je potpuno legitimno i okej. Hoće li stvoriti konfuziju, troškove, hoće li se ponovo odlagati, ostaje da se vidi", kazao je Abazović.

Prokomentarisao je i događaj u Ulcinju o kojem je govorio Damjanović.

"Da ne bude neka drama, ljudi su došli na pogrešno mjesto i, tipično za naš narod, malo pretjerali. Mislim da je sve to sastavni dio posla i pritiska koji se stvorio oko te teme", rekao je premijer.

Bonus video: