Milatović: Crna Gora je dobar i konstruktivan partner Velikoj Britaniji u brojnim oblastima

Milatović je, kako je saopšteno iz njegovog kabineta, u okviru posjete Ujedinjenom Kraljevstvu, razgovarao sa specijalnim izaslanikom britanskog premijera za Zapadni Balkan Stjuartom Pičom, u Domu lordova

2942 pregleda 3 komentar(a)
Milatović i Pič, Foto: Služba za informisanje predsjednika Crne Gore
Milatović i Pič, Foto: Služba za informisanje predsjednika Crne Gore

Crna Gora je dobar i konstruktivan partner Velikoj Britaniji u brojnim oblastima, kazao je crnogorski predsjednik Jakov Milatović i dodao da želi da saradnja dvije države u budućnosti bude još snažnija.

Milatović je, kako je saopšteno iz njegovog kabineta, u okviru posjete Ujedinjenom Kraljevstvu, razgovarao sa specijalnim izaslanikom britanskog premijera za Zapadni Balkan Stjuartom Pičom, u Domu lordova.

Navodi se da je tema razgovora bilo snaženje saradnje između dvije države, kao i dešavanja u regionu Zapadnog Balkana.

„Crna Gora je dobar i konstruktivan partner Velikoj Britaniji u brojnim oblastima i želimo da ta saradnja bude još snažnija u narednom periodu“, rekao je Milatović.

On je kazao da Crna Gora i Velika Britanija dijele zajedničke vrijednosti kao NATO saveznici.

Milatović je kazao da je Britanija država koja podržava brojne reformske procese u Crnoj Gori.

Kako je dodao, uvjeren je da će odnosi dvije države biti još snažniji u narednom periodu.

„U isto vrijeme, Crna Gora je i partner zemljama regiona Zapadnog Balkana koji daje dodatan podstrek i otvara nove mogućnosti za demokratski, ekonomski i svaki drugi prosperitet našeg regiona“, kazao je predsjednik Milatović.

Pič je rekao da dvije države, obje ponosne članice NATO-a, dijele čvrstu predanost regionalnoj sigurnosti i blagostanju.

„Dugogodišnji i čvrst odnos u oblasti odbrane, uz zajedničke napore na poljima demokratije i vladavine prava, naglašava dubinu našeg partnerstva i zajedničkih vrijednosti“, rekao je Pič nakon sastanka.

Bonus video: